Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene při klečení

Od: petr86 odpovědí: 9 změna:
Zdravím. Asi měsíc mám problém s pravým kolenem. Problém je pouze když klečím. Můžu skákat, běhat, cokoliv, ale když si kleknu, konec. Začne mě jakoby pálet pravý bok kolene. Nevím jestli je to vaz či co, mám strach že když mi do něj začnou vrtat, zhorší se to. Neměl prosím někdo něco podobného? Díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když nebyl úraz, tak to bude opotřebení koleního kloubou, zvláště jestli máte důchodový věk, tak to je artroza. Nejdříve se projevuje na vnitřní straně kolena, to je již kloub mírně "ošmejděný". Pro koleno není klečení nic moc, radím si na bolavé koleno neklekat, také dřep mu neprospívá.Jednou jsem si na bolavé koleno musela kleknout a pak jsem měla v koleni vodu, tak raději neklekat. Když to nepoleví ani po mazání a ledování a šetřícím režimu, tak by bylo lepší zajít k ortopedovi s rentgenem.

kubaa

1) Většina bolestí kolen souvisí spíše s vazy šlachy a pohybovými vzory případně s celoživotní leností než s opotřebením

2) Dřep kolenům naopak dle snad všech studií prospívá, jelikož se tím zpěvňují šlachy, vazy a i samotné svaly. Dřep je pro člověka přirozený pohyb, co je naopak nezdravé je napříkald sezení na židli.

3) Ledování je nesmysl, které se hodí akorát krátce po úraze pro oblbnutí nervů a utlumení bolesti, ale co se týče léčby, tak určitě ne, naopak si tím prodloužíte celý proces hojení!

4) Doporučil bych vám spíše než se takhle extrémně šetřit, tak se spíš začít více hýbat. Taky se může stát, že vám jednou spadne mastička na zem a vy se už nenarovnáte :)

guma
hodnocení

0x

Doporučuji dietu, vynechat maso. Jíst hodně ovesné kaše. Proti bolesti vyzkoušet - pouze na předpis Ketonal. Na koleno mast Indobene. Mě to zatím pomohlo. Dále neklekat.

kubaa

Proboha proč?!

Pokud máte podezření na dnu, tak jednoznačně hlavně ne ovesné vločky!
margit.cz/...
nemoc-dna.eu/...

Pokud naopak na dnu podezření nemáte, tak to potěš pánbůh! Tazatel by díky vám snížil množství bílkovin, došlo by k úbytku svalstva a bolest kloubů by se naopak ještě více zintenzivnila. Nehledě na to, že při jakékoliv dietě je naopak žádoucí mít zvýšený příjem bílkovin a snížený příjem sacharidů.

raketa78
hodnocení

0x

Mám to asi také...je to jak když si klekneš na špendlíky...Stále mě to trápí...ale už si zvykám...Vyřešil jsem to tak, že už si dávám pozor na klekání..Klekám si opatrně..

Je to opotřebování kloubu...a pokud vím...tak se to vyřešit pořádně nedá..

hodnocení

0x
Zkuste čchi-kung.
Václav Vocásek je Mistrem tohoto cvičení.
A věřte tomu, že pomáhá.
Je to nejstarší cvičení na světě.
Pochází ze staré Číny.
Cvičím jej také ve spojitosti s jogou a pilatesem :)

youtu.be/...

liska5
hodnocení

0x

Koleno má spojitost s ledvinou. Takže pečovat o ledviny. Méně soli a cukru. Více pít čistou vodu nejlépe se lžicí jablečného octa. Občas zařadit urologic. čaj nebo vývar z petržele.

Omezit uzeniny, konzervy, instantní polévky, paštiky, maso a masové vývary,chipsy, slazené limonády

Jíst hodně listové zeleniny, meloun, okurky, dýně, panenské oleje, zeleninové polévky, avokádo, cereálie, mandle, ořechy, česnek, cibuli,...

Neuvádíte věk, případnou nadváhu, sportovní nebo pracovní zátěž, léky, nemoci, ...

Kostivalový zábal nebo gel.

houbes*
hodnocení

0x
Může to být zánět, něčím podobným si procházím také. Dostal jsem prášky veral ale zatím bez úspěchu zlepšení. Každé ráno mám sprchu a koleno jsem začal ledovat i když jsem napsal ve svém příspěvku, že nebudu. Bohužel co pomáhá se i rádo porušuje..
kubaa

behejsrdcem.cz/...

barbargym.cz/...

ordinace.cz/...

víc článků asi netřeba, každopádně dost pravděpodobně hlavní příčina, proč úspěch nepřichází

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]