Nejste přihlášen/a.
V práci dělám dvanáctky. Byla jsem nemocná 17 dní. 14 dní platí zaměstnavatel, to vím. Ty tři dny co mi bude platit sociálka jsme měla mít zrovna směny. Platí sociálka za dny nebo za hodiny? Úvazek mám 35 hodin týdně, ale nerovnoměrně rozvržený. Děkuji.
Od státu, za kalendářní den
Tam dostanete všechny dny, i kdybyste neměla naplánovanou směnu, platí i za víkend
Těch 1300 jste mysela za 3 dny nebo celých 17? Měla byste dostat těch prvních 14 dní proplaceno 80 hodin
A oni to počítájí zřejmě z průměru mzdy? Takže se mzda vydělí cca třiceti dny a odečte 40%? Tzn. beru na příklad 21 tisíc děleno 30 dní je 700 mínus 40% je 420,- na den? Když jsem si to spočítala, tak jsem kvůli těm třem dnům přišla o 6000 a dostanu jen necelých 1300? To je dost děs. Doufám, že mi dlouho nic nebude.
Je to málo, ale zdraví je přednější. Ale už máte placené první 3 dny. Ono to narůstá až délkou nemoci. Proto hodně lidí nemoci přechází nebo bere dovolenou
U nás v práci se bohužel platí nemocenská jen za naplánované směny. Takže pokud první tři dny nemám naplánováno, tak nedostanu nic .
Ale u 12 hodinových směn by se to mělo přepočítávat. Já když marodila v nepřetržitém provozu, tak směny byly 5 dní v jednom a 2 dny v druhém týdnu. Tam by se to mělo přepočítat na 8 h. A zaplaceno by mělo být za 10 dní, alespoň myslím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.