Nejste přihlášen/a.
Poraďte někdo nějaké hry na výuku cizích jazyků, konkrétně italštiny.Děkuju.
2x
Mají to být hry pro děti nebo pro dospělé? Na jaké úrovni jazykových znalostí? Hledáte hry "na živo"nebo online?
Hry online se dají hrát například zde:
Děkuji, ty hry online jsou super, ale spíš jsem myslela normálně při osobní výuce. Jedná se 1) o výuku mladé dívky 2) dohromady 30. letá žena+ její 10. letý syn...
Aby se nenudili ani jeden...
1) Na zapamatování slovíček a frází je dobrá hra s opakováním informací o tom druhém.
Učitelka řekne (v it.): Mám ráda modré sukně a sladká jablka. Co máš rád ty? (na tabuli přitom napíše, jak se říká v italštině "Mám rád", "Mám ráda", "Co máte ještě ráda", apod..)
1. os.: Já mám rád žlutou kukuřici a procházení se v parku. Paní učitelka má ráda modré sukně a sladká jablka. Co máš rád ty?
2. os.: Já mám ráda plavání, bílé ručníky a čokoládu. "Osoba číslo jedna" má ráda žlutou kukuřici a procházení s v parku. Paní učitelka má ráda modré sukně a sladká jablka. Co máte ještě ráda?
Učitelka: Ještě ráda pozoruji děti, když si hrají a ráda se opaluji. Jinak mám ráda modré sukně a sladká jablka. Osoba číslo jedna má ráda žlutou kukuřici a procházení se v parku. Osoba číslo dvě má ráda plavání, bílé ručníky a čokoládu. Co ještě máš rád?
1. os.: Ještě mám rád...
A tak dále.
Hra se dá různě obměňovat, například se mohou podávat informace o datu narození, o tom, co všichni dělali v minulém týdnu a podobně...
2) Další zajímavou hrou pro 2-3 osoby může být hádání postavy nebo předmětu.
Jeden si myslí v duchu nějaký předmět nebo se stylizuje do nějaké známé postavy a druhý se ho italsky ptá na indicie:
"Umíš zpívat? Jsi bohatý? Jsi ještě naživu? Jsi žena? Máš dlouhé vlasy? Jsi blondýna? Jsi z USA?" nebo "Je ta věc červená? Je ta věc hranatá? Dá se s tím hrát? Je to větší než tužka? Je to menší než tabule?" (žádoucí fráze vyučující napíše na tabuli)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.