Nejste přihlášen/a.
Mají to být hry pro děti nebo pro dospělé? Na jaké úrovni jazykových znalostí? Hledáte hry "na živo"nebo online?
Hry online se dají hrát například zde:
Děkuji, ty hry online jsou super, ale spíš jsem myslela normálně při osobní výuce. Jedná se 1) o výuku mladé dívky 2) dohromady 30. letá žena+ její 10. letý syn...
Aby se nenudili ani jeden...
1) Na zapamatování slovíček a frází je dobrá hra s opakováním informací o tom druhém.
Učitelka řekne (v it.): Mám ráda modré sukně a sladká jablka. Co máš rád ty? (na tabuli přitom napíše, jak se říká v italštině "Mám rád", "Mám ráda", "Co máte ještě ráda", apod..)
1. os.: Já mám rád žlutou kukuřici a procházení se v parku. Paní učitelka má ráda modré sukně a sladká jablka. Co máš rád ty?
2. os.: Já mám ráda plavání, bílé ručníky a čokoládu. "Osoba číslo jedna" má ráda žlutou kukuřici a procházení s v parku. Paní učitelka má ráda modré sukně a sladká jablka. Co máte ještě ráda?
Učitelka: Ještě ráda pozoruji děti, když si hrají a ráda se opaluji. Jinak mám ráda modré sukně a sladká jablka. Osoba číslo jedna má ráda žlutou kukuřici a procházení se v parku. Osoba číslo dvě má ráda plavání, bílé ručníky a čokoládu. Co ještě máš rád?
1. os.: Ještě mám rád...
A tak dále.
Hra se dá různě obměňovat, například se mohou podávat informace o datu narození, o tom, co všichni dělali v minulém týdnu a podobně...
2) Další zajímavou hrou pro 2-3 osoby může být hádání postavy nebo předmětu.
Jeden si myslí v duchu nějaký předmět nebo se stylizuje do nějaké známé postavy a druhý se ho italsky ptá na indicie:
"Umíš zpívat? Jsi bohatý? Jsi ještě naživu? Jsi žena? Máš dlouhé vlasy? Jsi blondýna? Jsi z USA?" nebo "Je ta věc červená? Je ta věc hranatá? Dá se s tím hrát? Je to větší než tužka? Je to menší než tabule?" (žádoucí fráze vyučující napíše na tabuli)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.