Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba vína z meruněk

Od: mirek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer. Chtěl bych si vyrobit domácí víno z meruněk množství 5L. Mužete mi poslat co vše je zapotřebí koupit v jakém množství a postup výroby doba kvašení atd. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

4x

Meuněk je na víno škod. Lepší než víno je meruňkový kompot nebo marmeláda.

Víno si kupte od vinaře, normální z hroznů, nebo pokud máte opravdu tak rád meruňky, tak maďarskou meruňkovici, Barack pálinka, koupit si je při dovolené v Maďarsku. Vynikající, voňavá, chutná.

Ono jde o to, že teď co by módní výstřelek několik vinařů dalo na trh víno z meruněk a to vyhrálo pár degustačních soutěží. Proto to chce asi vyzkoušet. A asi jich nemá tolik aby se vyplatilo přemýšlet o palírně. Mimochodem Barack palinka je k sehnání běžně i na Slovensku takže pro ni až do Maďarska nemusíte.

Myslím že i u nás nejen v SK či HU.

Také bych meruňky litovala na víno. Marmeláda nebo kompot z nich nemají chybu. A rýžový nákyp s meruňkami stojí nejméně o kategorii výš, než jenom se švestkami. :-P

Víno se nechá udělat z rybízu, z višní, můj taťka ho dělával na podzim z šípků a nebo trnek. Musely být ale zralé. Tohle domácí víno bylo hrozně lahodné. Měla jsem smůlu, byla jsem malá, nikdy jsem ani kapičku nedostala. Když ale odcházela návštěva a rodiče ji šli vyprovodit k vratům, hbitě jsem po všech aspoň dočista vylízala skleničky, než se rodiče stačili vrátit. :-D Jaga.

host

hodnocení

0x
Recept je třeba tady:
domacivino.cz/...
Vyzkoušené to nemám. Předpokládá se, že budeš mít doma lis na víno a budeš pracovat jen se šťávou. Problém je v tom, že tyhle blátivé substance ucpávají a trhají plátno takže to v moštárně neradi vidí. Nechtějí kolikrát lisovat ani měkké hrušky.
priklad1*

Celá kniha. Nevím zda autor Valenta

vino.kvalitne.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Předpoklad,že z meruněk,koupených v Kauflandu,bude kvalitní kvas,(rozhodně ne víno),je falešný.Na víno je nutno mít meruňky čerstvé a spíše ze stromu přezrálé.Už z toho,že v receptu se přidává voda a cukr,je jasné,že se jedná o paskvil.Samozřejmě se to po zfiltrování dá vypít,ale je to jako píř krabicové víno.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]