Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal na to, jak je to z hlediska práva, kdy má nějaký podnik na svých stránkách vyvěšené obchodní podmínky/provozní řád s tím, že má tento provozní řád fyzicky vyvěšený na každé své pobočce. Ovšem jen s tím rozdílem, že se v provozovně vyvěšený provozní řád liší od toho umístěného na webových stránkách a to nejen jak v počtu jednotlivých bodů (kterých je více), ale především v tom, že některé body provozního řádu z pobočky jsou přímo v rozporu s nabízenými službami na internetu, které zakazuje.
Nedávno se mi totiž stalo, že jsem navštívil pobočku jedné společnosti, kde nám klientům manažer zakázal provádět jednu sportovní aktivitu (vzpírání), která je nejenže přímo jmenovaná mezi nabízenými službami, ale dokonce se podle ní jmenuje i sál, ve kterou tuto sportovní aktivitu provádíme.
Dle mého se jedná o klamavou reklamu, jelikož pokud na jedné straně nám nabízí doslova "pravý vzpěračský trénink ve vzpěračském sálu" a na druhé straně nám manažer až na místě zakazuje dělat jednu dílčí část vzpírání, díky které fakticky vzato pak nemůžeme vůbec vzpírat, pak nás uvádí v omyl a dopouští se tak porušení zákona ne?
Dále by mě zajímalo tedy, jak je to s účinností provozního řádu - kdy ten přímo na pobočce zakazuje to, co společnost nabízí, zda může být přes tento rozpor vůbec považován za platný?
Díky a přeji hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.