Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce pro České dráhy, strojvedoucí v zácviku

Od: 2020tiscali* odpovědí: 17 změna:

Zdravím, v pátek mě čeká příjímací pohovor na pozici strojvedoucí v zácviku.

Jakou látku ze ZŠ/SŠ bych si měl osvěžit? Má tu někdo nějakou zkušenost? Děkuji,,,

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ehm
hodnocení

4x
Už jsi si zjišťoval do čeho jdeš?
Dělám u Carga a co tak sleduju zachází se se strojvedoucím nejhůř ze všech profesi na dráze.
Že nehrozí 60 procent? Ale hrozí a uz to tu jednou bylo, nyní dávají procent 70.
Zjisti si u někoho skladbu směn, když je člověk mladý tak to tolik nevadí, ale s věkem to začne být peklo, od kolegu z ČD vim, že ty směny (samozřejmě ne všechny) stoji za h ...
Jestli ti nevadí, začínat v jakoukoli denni či noční dobu, spát po nocležnách a rozhodit si biorytmus, tak jdi do toho.
Jinak musím říct, že je to práce sama o sobe moc pěkná, ale...
2020tiscali*
hodnocení

Jak říkám, jeden kámoš to dělá, takže nejsem nějaký naivní blbeček, co si doma moc pouští dynastii Nováků :)

Jde o toto: pracuji v současné době v servisním středisku, v podstatě jako cvičená opice: 7:00 nástup, 15:00 odchod.

TŘI ROKY. Už mi z toho začíná hrabat, a už začínám obrůstat mechem. A myslím si, že necelá dvacítka čistého + stravenky za 1500 (s tim, že se tam na někoho křivě podíváš, a hned máš tisícovku osobního ohodnocení dole) není žádný zázrak.

Na směny jsem v životě už pracoval, a nedělalo mi to problém. Byť pravda, teď je mi 26, až mi bude 46, budu to určitě vnímat jinak, ale tak je to v každé práci.

hodnocení

3x
Do téhle funkce se zaškolují i chlapi 50+ takže školní znalosti o přijetí nerozhodují. Nedávno to dokončil i kamarád kterého kdysi těsně před maturou vylili ze školy. Nicméně schopnost učit se určitě oceníš. Těch předpisů které se musíš naučit před tím než se vůbec na mašině svezeš jsou tuny a po prvních zkouškách tě čekají ještě odborné zkoušky na každý typ lokomotivy která se u vás v depu provozuje a to samo o sobě ti může zabrat další rok.

hodnocení

2x

Dnes jsou ČD v takové situaci, že berou fakt každého. Pokud jste natolik zodpovědný, že se ptáte i tady, tak vás vezmou určitě. Manžel je strojvedoucí, dělá na dráze přes 40 let a když vidí, kdo dnes na mašinách jezdí - spíše, koho nechají všechno jezdit, není mu nejlépe. Dokonce tam mají strojvůdkyni, která byla dříve servírkou. Stačí?

2020tiscali*
hodnocení

Tady nejde o to, abych si přiživoval ego, jaký jsem zodpovědný Kája Mařík, abych se cítil lépe.

Tady jde o to, že to nechci zvorat. Odmaturoval jsem sice na první pokus, ale taky ve mě byla malá dušička, co si u té matury vytáhnu za zázrak. :)

Proto se raději ptám.. v e-mailu bylo uvedeno: V písemném testu jsou základy středoškolské elektrotechniky a fyziky.

To je asi stejný, jako "Sejdeme se v tom takovym tom městě kde je hodně lidí.." :-D

Nedělejte si z toho hlavu, asi patříte k těm zodpovědným a pak se jen budete divit, kdo všechno dnes u drah dělá.

Ta bývalá servírka umí počítat a asi se i dobře učí a zřejmě má i technické nadání když se na zkoušky dokázala pripravit. To že berou ČD každého, neznamená že každý ty zkoušky udělá a pak je taky spousta takových, kteří prolezou přes zkoušky ale jsou v provoze prakticky nepoužitelní a jezdí roky na ranžíru kolem komína nebo řídí pracovni stroje při výlukách. Navíc, nedostatek lidí na dráze není kvůli tomu že by dráha špatně platila ale hlavně pro to, že v současnosti má asi 180 právních subjektů povolení k provozování činnosti na dráze a všichni potřebují strojvůdce. Takže je to celkem perspektivní povolání a rozhodnutí, že to zkusíš ti chválím. Nebudeš mít sice 45 000 a 14 výplat ročně jako každý jouda u pásu v automobilce, ale dráha má taky svoje výhody. Například nás teď během krize nezavřeli za 60% doma ale ještě nám k výplatě dali lepší prémie.

JO, přesně, strojvedoucí je perspektivní povolání, hlavně pro ty, co mají rádi vláčky a baví je být v práci častěji než doma. Pro toho, kdo chce mít v pořádku rodinu a věnovat se dětem, to rozhodně není.

2020tiscali*
hodnocení

Moje úplně první práce (asi na 6 měsíců) byla ve výrobě autodílů a že by tam KDOKOLIV u pasu v tom roce 2013 měl 45k, to ani náhodou. Kdes k takovému údaji přišel prosímtě? 8-)

V současné době opravuji mobily (autorizovaný servis pro jisou značku) a jednak jednat s těma Asiatama je někdy o zdravý rozum, a jednak se tam tak nějak čeká, že se z toho pracovního týmu stane druhá rodina (firma patří Asiatům, a i náš zákazník je Asijský výrobce telefonů - jak jinak, v dnešní době, že).

Začínám se tam cítit jak v sektě. Proto si myslím, že práce pro "ryze" českou firmu bude příjemná změna.

Bydlím "kousek" od Kvasin, takže mám od známých představu o jejich výplatách a bonusech. A máme rok 20 ne 13.
2020tiscali*
hodnocení

Tak ono přredstava, že ŠKODA je česká firma je naivní... je to v podstatě německá firma v českém kabátku,

hodnocení

0x

Myslím, že více záleží na tvé schopnosti logického myšlení, rychlé reakce a učit se, učit se ... Na vysloveně školní znalosti se tady nehraje.

2020tiscali*
hodnocení

Moje úplně první práce (asi na 6 měsíců) byla ve výrobě autodílů a že by tam KDOKOLIV u pasu v tom roce 2013 měl 45k, to ani náhodou. Kdes k takovému údaji přišel prosímtě? 8-)

V současné době opravuji mobily (autorizovaný servis pro jisou značku) a jednak jednat s těma Asiatama je někdy o zdravý rozum, a jednak se tam tak nějak čeká, že se z toho pracovního týmu stane druhá rodina (firma patří Asiatům, a i náš zákazník je Asijský výrobce telefonů - jak jinak, v dnešní době, že).

Začínám se tam cítit jak v sektě. Proto si myslím, že práce pro "ryze" českou firmu bude příjemná změna.

hodnocení

0x

Ahoj trošku vím o čem mluvíš látku kterou si osvez jde hlavně o konstrukci motorů spalovacích jak se dělí jaké mají části a jak ten motor vůbec pracuje to samé elektromotory jaké má části princip jak se motor vůbec může roztočit asi tak

2020tiscali*
hodnocení

Ty také děláš pro dráhu?

A takže na matiku a věci typu "Vzdálenost mezi Ostravou a Opavou je 36 km. Osobní automobil jel z Ostravy do Opavy o 15 minut kratší dobu než autobus. Rozdíl průměrných rychlostí osobního automobilu a autobusu byl 12 km/h. Určete průměrné rychlosti obou vozidel." se můžu vybodnout jo?

Na to cos psal se vybodni

2020tiscali*
hodnocení

Na to matiku, nebo na co?

Tady je problém, že mi každej zdroj říká něco jiného. A můj kámoš, co to začal dělat hned po škole - maturovali jsme spolu - řekl že test nedělal vůbec žádný.

To je pak stejné, jako doručit dopis Yettimu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]