Nejste přihlášen/a.
Dobrý den daně se podávájí naposledy do začátku července nebo mám čas do konce července? díky
Na začátku června schválili odložení podání daňového přiznání z 1.7.2020 na 18.8.2020.
viz: mfcr.cz/...
Daňové přiznání do poloviny srpna neodložili, nýbrž jen sankce z pozdního podání. Ovšem pokud budete potřebovat nějaké potvrzení o bezdlužnosti atd., tak ho nezískáte, proto pozor.
Proč je tedy v tom článku z webu MFČR který jsem postoval psáno o faktickém posunutí lhůty pro podání daňového přiznání?
Vždyť to tam je napsané : "Faktické posunutí lhůty pro podání daňového přiznání k dani z příjmů do 18. 8. 2020. Toto datum bylo zvoleno s ohledem na prodloužení lhůty pro projednání řádné účetní závěrky korporací (prominutí sankcí spojených s pozdějším podáním a placením)."
No právě... z toho mi vyplývá, že poslední datum pro podání daňového přiznání je 18.8.
Krom toho jsem před týdnem či dvěma zaznamenal článek o tom, že se termín pro podání přiznání posunul z 1.7. na později.
Jako osobně je mi to jedno, už mám podáno, ale chápu to tak, že přiznání lze podat právě až do toho srpna.
Ježišmarjá Ano, lze, ale je to už po zákonném termínu podání, jen odpustí sankce. Už nevím, jak to lépe napsat. Ono to vypadá jako prašť nebo uhoď, ale není tomu tak.
Budiž... pro mne už je to ale slovíčkaření a pro tazatele informace o tom, že daňové podání za rok 2019 může podat nejpozději 18.8.2020, aniž by mu kdokoliv dělal problémy.
Jenže ono to není slovíčkaření, to je právě podstata legislativy, že na každém slově záleží, jaké je, kde je uvedeno, kdy atd. Problém tomu, kdo dá na vaši radu nastane, když například bude chtít schválit úvěr, prodloužit úvěrovou smlouvu, požádat o bezdlužnost nebo naopak o oddlužení atd. Ale už mne to taky nebaví, ať si to každý najde sám.
@etana: přesně tak to je. Bez uhrazené daně není potvrzení o bezdlužnosti a bez potvrzení nejsou dotace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.