Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma je Thanos z Avengers, manipulátor

Od: achylej odpovědí: 7 změna:

Často si z mámy děláme srandu, že je jak Thanos z Avengers, který po získání kamene reality a vytvoření "divadla" pro hrdiny (udělal scénu, kde jakože uškrtil svou dceru, druhá dcera se dívala a brečela, ale ve skutečnosti ji neuškrtil) pronesl výrok "Reality can be whatever I want" - laicky přeloženo "Realita může být cokoliv co chci".

A proč? Protože si pořád vymýšlí, domýšlí a říká lež dokud tomu sama neveří a pak si myslí, že je to pravda.

Někdy to jsou nevinné lži, aby řeč nestála, třeba byla konverzace o tom, jak naučili psa čůrat venku, řekla že prý mu namočila čumák, když se počůral nebo vykálel doma a odvedli ho ven, přitom to bylo tak, že měl takovou plínku na zemi, do které to dělal a ta se postupně posouvala ven.

Ale pak někdy i horší věci. nejčastěji "táta řekl, že to tak chce". Dodnes to mámě vyzlívá. Byli jsme kupovat skladové auto. S tátou se byli dívat asi před 2 dny. Prodejce jim zúžil výběr na šedou a zlatou. Samozřejmě táta chtěl šedou, máma zlatou. Druhý den tam šla se mnou, ukázala mi barvy, řekl jsem, že šedá je hezčí. Máma samozřejmě, že "táta řekl, že chce zlatou, já taky, je to 2:1, bereme zlatou" a k tomu spoustu keců okolo, co by táta nikdy neřekl, třeba "řekl, že zlatá dobře vynikne, že ho aspon najde na parkovišti". Pak jsme přijeli domů, s tím, že jsme koupili teda to zlatý. O pár dní později se mě táta zeptal, že se diví, že jsem vybral zlatou, když ví, že se mi nelíbí. Prý mu máma řekla, že jsem já chtěl zlatou. No prostě kecá na obě strany. Úplný manipulátor, aby dosáhla svého.

No a teď. Dokončil jsem ing. studia. Máma na mě, že mám studovat dál, at mam statut studenta, že to tak udělal i bratranec a sestřenice, že prý to dokončili, teď jsou Ing. et Mgr. a mají se líp. Jenže já si myslel, že toho studia nechali, že to fakt dělali jen proto, ať jsou studenti. No a je to tak. Nechali toho po roce, žádný et. Mgr nejsou a neví, kde na to zase Thanos přišel.

Proč tak lže? A jak jednat s manipulátorem? Často se tak dělají špatná rozhodnutí s dlouhodobým charakterem. Třeba teď musí táta, chudák, jezdit se zlatým golfem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Sorry, ale já těmto zde tak častým popisům, co dělá matka, otec, babička manipulátorka, chudák dědeček, zjevně grafomanským výplodům nějakého vtipálka nevěřím ani ň. Dva styly psaní, žádné otázky, rádoby třináctiletá holka nebo mladý rozháraný muž. Trochu trapné, i když samozřejmě, na světě je možné prakticky vše, i chudák ve zlatém golfu.

hodnocení

2x

Manipulátor může úspěšně manipulovat jen s tím, kdo se nechá. Takže Vy a táta zlepšete komunikaci mezi sebou, abyste věděli kde je pravda. Jinak s člověkem, který si neustále prosazuje svojí a musí být po jeho, je peklo žít. Ale Vy i otec máte přece svůj rozum, tak se nenechte ovlivňovat.

liska5

Kapko, schválně jsem se nedívala, co jste napsala. U takových otázek je dobré nenechat se ovlivnit a psát svoje.. A teď koukám, že jsme se docela sešly.

hodnocení

1x

Jako absolvent s inženýrským diplomem píšeš "vyzlívá" místo zazlívá?

Stejně tak bys měl vědět, že latinské "et" (tedy česky a) se používá u stejných titulů. Takže napsat Ing. et Mgr. je nehorázná blbost (nemluvě o tom, že tam nemá být tečka, protože et není zkratka).

Ohledně skladového auta ve zlaté barvě si taky myslím svoje.

Jak jednat s manipulátorem už napsali kolegyně... tedy nenechat se manipulovat.

hodnocení

1x

@achylej - Proč tak lže?

Protože to funguje - jak prosté. Nevím, zda jí to trpíte "pro klid v rodině", protože se mezi sebou neumíte domluvit nebo z jiného důvodu, ale dokud bude po jejím, ať už toho dosáhne jakýmkoli způsobem, nemá důvod svoji strategii měnit.

Přečtěte si pro začátek třeba tohle prochlapy.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Nejsi sám, komu to vadí. Semkněte se nějak a postavte se jí. Nemyslím fyzicky, ale tvořte jednotnou opozici. V době mobilů si snad stručně sdělíte, co je třeba, aby zas neměla prostor pro manévrování. Vy to pokaždé nějak přejdete, žádná důslednost. Tak si je jistá, že jí to zase projde. Jak zas něco překroutí, tak jí rázně veřejně setřu, že lže a ať už s tím dá pokoj! Matka nematka, když se chová, jak děcko.

hodnocení

0x

Matka s vámi opravdu nestydatě manipuluje a pokaždé dosáhne toho, co ona chce. A to proto, že lže Tobě i otci.

Kdybyste vy dva byli co k čemu, uděláte proti ní obranu. Když se bude řešit nějaký společný úkol /kam na dovolenou, jakou sedačku do obýváku apod./, nejdříve se dohodnete s otcem a pak přednesete verdikt jí.

Prostě: letos bychom chtěli jet do Řecka, co ty na to, přidáš se k nám? Když se jí to nebude líbit, ať sedí doma, ale nenechte sebou prostě manipulovat. Tohle se nedělá, musí být těžké s ní žít.

Ale druhá věc je ta, že u auta BARVA NEJEZDÍ. Kdyby táta musel chodit pěšky, byl by skutečně chudák. Ale když jezdí s golfem a navíc zlatým, určitě chudák není. *smich* Jaga.

Ale příbuzný má zlatou Octavii a skutečně to není na pohled žádná krása. Každý má jiný vkus. Chce to jen dohodnout se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]