Zdravim, mam na Vas maly dotaz. Stravil jsem prodlouzeny vikend v horach v horske chate a posledni noc me neco postipalo/pokousalo. Nevenoval jsem tomu prilis pozornost (vecery u ohne, koupani v rece a vsude plno hmyzu). Jenze po navratu domu stipance ci kousance vesele pribyvaji. Navstivil jsem obvodaka i kozni(Tam mi predepsali Infectoscab 5% a nejaky kortikoidovy krem na zhojeni). Jenze mam obavu ze stipance/kousance pribyvaji i po tom Infecto-sraci samozrejme internet mam prostudovany zvrchudolu a nejsem z toho moc moudry. Zasilam foto. A jeste teda.. Byli jsme na te chate 4 a jenom ja a jeste jeden mame obdobne problemy. Ja na stipance vseho druhu dost trpim, tak jsem to odnesl asi nejvic. A jeste teda jeden poznatek v predsince pres noc pobihal Plch Velky, ktery v kozichu zcela jiste ma nejake nezvane navstevniky. Jsem doma skoro tyden a nikdo z rodiny si nestezuje, ze by mel obdobne potize. Za to jsem rad, na druhou stranu je mi divne,aby se napr. blecha drzeln jen na me. Pro jistotu teda zatim spim separe mimo spol. postel. Velmi dukladne jsem se sam a posleze i manzelka prohledl a dal bych ruku do ohne, ze se po mne zadny zivy tvor nepohybuje.. Pokud ovsem ano, tak jak se takoveho tvora zbavit? Dekuju za Vas nazor.. Jeste teda podotykam, ze si vcelku potrpim na hygienu atd., ale jak jsem se docetl, tak je to uplne jedno..
Pokud necítíte svědění, tak to blecha a jiný parazit nebude. Na té fotce to vypadá jako vřídky. Já bych osobně udělal, vypral bych ložní prádlo doma důkladnou sprchu a natřel bych se octovou vodou. Pupence bych natřel octem a pokud nesvědí tak pudrem. Opravdu to blecha nemusí být s tímto osobně neporadím ale chápu, že vás to štve..
Ten se používá k léčbě svrabu - dobře děláte, že se držíte od rodiny stranou.
Jinak denně je nutné měnit spodní i ložní prádlo, resp. všechno to, co je přímo na tělě, vyprat nejméně na 60 °C, vyžehlit a 2-3 dny nechat "odpočinout". Ostatní oblečení prát taky častěji, boty větrat a střídat.
vikk*
Ano, to vim.. Ale nejak jsem se domnival, ze kdyz se jedna vpodstate o jed, tak to zahubi kde co.. Od rodiny se drzim, ale nejde to zcela.. Auto pouzivame stejne.. apod. Uplna izolace nerealna.. Ale hlavne jak to resit? Vse peru, pouzite obleceni do pytle a potom naraz vyprat na 60.. Dokonce uz jsem se pustil do uklidu, jakobychom doma uz meli blechy nebo neco podobneho.. Zatim jsem nikde nic neobjevil, ale to je asi brzo, kdyz jsem doma od nedele..
Doma uz jsme vsechno, co jsem mel s sebou vyprali na 60 stupnu. Ono to bohuzel nejaky kousance nebo stipance budou:/ doufal jsem, ze ten Infectoscab zahubi vse zive na tele, ale obavam se, ze mam za dnesek 2 novy kousance. Ale nevim to jiste, uz se v tom ztracim:/ Ono to jakoby primarne nesvedi, ale v mistech, kde dochazi ke treni tak se to samozrejme drazdi.. Pokud by ocet pomohl k zahubeni, tak by to bylo fajn.. Vsude jsem se ale docetl, ze blechu by clovek videt mohl.. Nevim no.. Spis nevim za jakym odbornikem jit.. Vsude se clovek docte, jak odblesit kocku nebo psa.. Ale o cloveku nic moc..
liska5
Některé oblečení se na 60 nedá, ale může se vyprat na 40 a následně vyžehlit. Jednou jsme větrali spacáky na plotě pod stromem s ptačí budkou a jeden z nás byl do rána doštípaný od ptačích blech. Důležité bude, zda ty pupínky nepřibývaj.
vikk*
Jj.. Tady ty veci jako spacak a batoh mi zena vyprala, tak jak se dane veci prat maji akorat v nejakem dezinfekcnim prostredku na pradlo..
Jeste si teda pohravam s myslenkou koupit sprej proti blecham na psy a zkusit to nejak rozumne aplikovat na sebe. Nekde na netu jsem se docetl, ze tyto spreje jsou snad mimojine testovany i na styk s lidskou kuzi a nemely by byt skodlive. Nebo je to uplnej nesmysl?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.