Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam jít při podezření na zánět spojivek?

Od: barryallen odpovědí: 5 změna:
Krásný den. Dnes ráno mě při probuzení zasáhla obrovská bolest v pravém oku, mám pocit, jako bych jej vůbec nemohl otevřít a ačkoliv v něm nemám žádnou řasu, pálí mě, jako bych jich tam měl nejméně 5. Díval jsem se na příznaky a vše sedí, takže jsem si jistý, že jde o zánět spojivek.
Problém je ten, že vůbec netuším, kam jít, neboť k obvodní lékařce si můžu jakožto 17letý student odskočit jen ráno a už je poledne. Nebo navštívit lékárnu? Ptám se tedy, jestli zajít na pohotovost, aby mi pomohli a nařídil léčbu? Bude mě to něco stát, nebo tam zkrátka můžu jen tak přijít? A musí se mnou být zákonný zástupce nebo ne? V současné chvíli to není možné, neboť oba rodiče jsou v práci.
Děkuji všem za rady, tipy a doporučení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Já bych zkusila kapat něco volně prodejného, třeba Ophtalmoseptonex a počkala do zítra. Pokud to nepomůže, je to fakt zánět spojivek a jsou na to třeba antibiotické kapky, tedy recept od lékaře. V dnešní době, kdy lékaři ordinují po telefonu, by možná stačilo jen zavolat praktickému doktorovi.

Ano svářeči na zánět spojivek používají housku namočenou v mléce a pomáhá to, ovšem to je zánět vzniklý na fyzikálním podkladu, nikoliv bakteriálním patogenem.

hodnocení

2x

Na oční.Tam jsou do šesti!

Nyní vážně i ke svému praktitkovi můžete kdykoliv v rámci jeho ordinačních hodin. Ale jak píšu výše,tak na oční-někteří mají přímo ordinaci v oční optice-pokud jsou již zavřeny pak na pohotovost...

Jinak na zánět spojivek BEZ ZÁRUKY! tvrdila staří svářeči.mléko vaničku (jako je třeba u opthal septonexu na výplach oka) a do ní trochu mléka a na oko...

figurek*
hodnocení

1x

skoč do lékárny a kup si borovou vodu. Dostaneš k ní kalíšek, který naplníš, přitiskneš k oku, zakloníš hlavu a oko propláchneš. Čekej ale cenu pár stovek.

Jestli jsi sociálně slabší, pak ti stačí oční kapky. Třeba Opthal. Ty jsou za plus minus 80,-

liska5

V lékárně Ti vnutí možná jiné kapky, ale o dost dražší. Oko chránit slunečními brýlemi.

hodnocení

0x

Vyplachovat teplým silným černým čajem, případně vytírat v něm namočeným tampónem (zevnitř ven).

Jinak k lékaři můžete i sám:

z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách

§ 35

(3) Jde-li o zdravotní služby, které spočívají v poskytnutí

a) neodkladné péče, která není péčí podle § 38 odst. 4, nebo

b) akutní péče, a

souhlas zákonného zástupce nelze získat bez zbytečného odkladu, rozhodne o jejich poskytnutí ošetřující zdravotnický pracovník. To neplatí, lze-li zdravotní služby poskytnout podle odstavce 1 na základě souhlasu nezletilého pacienta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]