Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska jsem jela ze zkoušky. Kousek cesty jezdím metrem. Stála jsem kousek ode dveří, kolem mě procházeli lidi... Nic zvláštního. Na jedné zastávce se ale na mě nějakej chlap otočil a řekl mi: Ty seš ale vypasená - a vystoupil.
První jsem se tomu zasmála, teď je mi z toho smutno. Vím, že nemám kdovíjakou postavu... Ale říkám si a ptám se vás - co by vás vedlo k tomu, že byste v MHD komentovali, jak kdo vypadá?
Teď jde o to, jestli jste skutečně "vypasená", nebo ne. Kdybyste byla, tak to zabolí, ale na druhé straně to je pro Vás signál, že byste s tím měla něco dělat. Ne kvůli tomu člověku, ale hlavně kvůli sobě. A pak, jestli to byla oprávněná poznámka, tak ti druzí kteří mlčí, si to myslí. A nevím co je lepší, jestli ten člověk co Vám to řekl, nebo ti co nic neřeknou. Já bych asi byla raději, kdyby mi to někdo řekl, než aby mi všichni říkali, že to nevadí, nebo že mi to dokonce sluší. A abych pravdu řekla, tak to bych považovala já za větší urážku, protože v tom případě jsou ti lidé ke mně falešní a navíc si o mně myslí, že jsem tak hloupá, že jim to uvěřím. Že bych teda dokázala neznámému člověku do očí říci, že je tlustý, tak to bych nedokázala, ale někdy mne to také napadne, když vidím mladé holky, jak jsou zohyzděné sádlem a v duchu se divím, že to samy nevidí, nebo že jim to nikdo z jejich blízkých neřekne.
No a jste vypasená? Kdyby vás to nakoplo se sebou něco udělat, můžete dotyčnému jen poděkovat.
Vidím to z té druhé stránky. Sama vypasená nejsem a dávám si hodně pozor, abych nikdy nemusela hubnout. Protože jsem si zažila, co to znamená, když je člověk celý život tlustý takovým způsobem, že si oddělá kyčelní klouby a sdrce, díky vysokému tlaku nakonec oslepne, je to polymorbidní a neoperabilní pacient, takže už ani ta oddělaná kyčel vyměnit nejde, takže osoba čtvrt století prosedí na vozíku a posledních pár let neudrží ani stolici, takže je na plenách. Mentálně ovšem naprosto ok. A ty pleny jsem měnila já. Takže ano, když vidím mladou slečnu, co má stehno jak já tělo, mám sto chutí zakřičet na ní krávo blbá přestaň žrát dřív, než dopadneš jak dopadneš a ani na vlastní prdel si nedosáhneš. Dosud jsem to neudělala.
ale mozek ti evidentne neslouzi, ne vsichni jsou "tlusti" kvuli zradlu, jsou ruzne nemoci ...
No právě, naprosto mizivé, přesto se kde kdo a hlavně ti tlustí ohánějí tloušťkou kvůli nemoci. Jako chápu, když někdo kvůli vážnému onemocnění musí do sebe cpát kortikoidy, po kterých se přibývá. Nebo po silných antidepresivech. Přesto si stojím za tím, že takových lidí je mezi námi minimum a většina tlouštíků se tam kde je projedla a proseděla.
Dovolit by si to neměl, ať vidí jakéhokoliv člověka. Co je mu po tom? měl by se starat o to, jak vypadá on, zda nemá vypadané zuby, šešmachťané boty, mastné vlasy, rozepnutý poklopec a zda nesmrdí potem.
Občas vidím různé lidi. Nikdy nehodnotím ani nezírám. Jen doma třeba prohodím: Já jsem ti dnes viděla...ale to už opravdu musí být extrém, Vy jste určitě normální.
Když si dovolí tohle, nebude mu možná zatěžko urazit člověka postiženého - hrbatého, na vozíku, slepce...Prostě hňup!
Škoda, že to nepronesl na adresu pořádného vymakaného svalovce. To by si teď v dlani počítal zuby a už by si to nikdy nedovolil.
Měla jste za ním vykřiknout: A ty zase smrdíš jako tchoř! Jenže to asi člověka hned nenapadne. Jaga.
V každém případě je to chudák, že vám tohle řekl. Ať je to pravda, nebo není. Tohle správnej chlap neznámý holce nikdy neřekne. A jestli jste vypasená, to je věc vkusu. Já například mám rád holky typu 100.70.100 a moje přítelkyně je přesně taková. V mých očích je dokonalá. Je to věc úhlu pohledu a osobních preferencí.
.
A pokud už jste od přírody trochu tlustá, tak se s tím smiřte a naučte se s tím žít. Elegance není věc štíhlosti, nebo tloušťky.
Dobrý den, mám své vysvětlení. Píšete, že jste stála blízko u dveří a kolem Vás procházeli lidi. Ano, kdo chtěl z tohoto směru z vagonu vystoupit, tak Vás musel obejít. No, a ten pán s tím prostorem měl problém a řekl nahlas, co si myslel. Jestli jste silnější a nosíte třeba ještě baťůžek, tak si to mohl myslet každý, kdo se přes Vás snažil vystoupit (nebo nastoupit), ale jen jeden byl upřímný. Nestůjte v metru u dveří. Zdravím!
Nedostatek slušného vychování by takové hodnocení mohl způsobit.
Dále tě možná chtěl nějak vyprovokovat.
Pokud jsi potová, tak mu řekni co máš zrovna na jazyku. Je úplně jedno jak to bude vypadat pro ostatní, ale ty to v sobě nebudeš dusit.
Pokud nedokážeš hned zareagovat, tak na něj zařvi "sprosťáku" nebo něco podobného.
Ale jinak se tím netrap. Prostě jsi dneska potkala blbce a to se občas taky stává. Svět se točí dál.
Nemusí to být pravidlem, pokud mu život zkříží nějaká pohroma. Třeba se změní.
Navíc faktem je i to, že pokud by tazatelku za kila někdo chválil, tak s tím nic dělat nebude. Max. přibere další kg, takže hulvát vlastně zapříčinil onu poslední kapku s přejídáním nebo špatným životním stylem a nastartoval tazatelce nový život.
A nebo taky ne.
Mě vždycky znovu a znovu překvapuje, jak lidé dovedou být zákeřní a mají snahu ubližovat. Před týdnem přišla za mnou moje mladá, taková jako hodně rozpačitá. Když vystupovala z tramvaje, nějaký mužský ve středních letech se na ni usmál a podal jí kytičku. Takovou, jako trhávají děti. Usmála se a vzala si ji. Byla v ní mladá, velice žahavá kopřiva. Chudák se drbala celou návštěvu u mě. Řekněte, je tohle všechno nějak rozumě vysvětlitelné?
Tazatelce: Nic si nědělejte z toho, co dělá a říká zlomyslný člověk ve snaze ublížit. Hodný by byl se svou rodinou a byl šťasten, že ji má, že je její součástí a neubližoval by lidem, kteří mu nijak neublížili.
Je to trapné a hnusné.Ten člověk musí být zlý a vyložené Vám chtěl ublížit.Prostě to se nedělá a chápu že jste z toho špatná.
Ale...na druhou stranu by to mohl pro Vás být signál a impuls aby jste ze svou postavou zkusila něco udělat.Jste mladá,život před sebou a muže se Vám stát taková poznámka častěji i když v mírnější formě a třeba od kámošky i tak je to nepříjemné.
Ale těžko soudit nevíme jak vypadáte.Já si pod slovem vypasená představím sádelnatou tlustošku a to určitě nejste.
Nedá mi to, musím zvlášť dodat, že nikomu nic do toho není, jak kdo vypadá. A komentovat to takhle hnusně už vůbec ne. A pak na jakémkoliv fóru schvalovat takovou nevychovanost? To se mi ani věřit nechce! Nějaký zaprděný, nevychovaný hulvát pronese šílenost, která ubklíží a vy máte pochopení? Fakt? To snad ne!
A nebo to je tak zřetelné, že je čas s tím něco dělat. To ať si tazatelka vybere. Pravda je ale pravda a ne tady chlácholit. A že je společnost plná nezdravého není žádné tajemství.
Pokud je to křiklavé, tak proč ne? Vy asi budete typ, že kolem vás nic není, nic nevidíte a nic neslyšíte. A třeba budete potřebovat pomoc a podle vaší filozofie by nikdo neměl ničemu věnovat pozornost? Divné. Pokud je tlustá, tak ji nezaškodí zrcadlo okolí.
Když se tak dívám na dnešní děvčata, tak to je tristní pohled. Vepřenky s pupkem ven. Ani se nedivím, že mladí kluci to něčeho takové raději ani nejdou. Pokud se při pohledu na mladé nahé děvče chce plakat, tak to už není zdvižený prst ale katastrofa. Po zdravotní stránce ani nemluvím. Lékaři vědí a také říkají svoje. Degenerace společnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.