Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení-novela zákona

Od: stepanka* odpovědí: 2 změna:

Pobírám opakovaně příspěvek na bydlení při nízké mzdě, která mi dorovnává náklady na bydlení. Nyní jsem se dočetla, že v nových formulářích na měs.červenec bude nutný souhlas se zpřístupněním do obydlí úředníkem. Tak by mne zajímalo, pokuď budu zrovna v práci, na nákupu či u lékaře, kdy úředník u mne náhodně na zvonek zazvoní a nebyla by ta dotyčná osoba v dannou chvíli doma, kdy oni by mohli přijít, tak jak to řešit? Bude to striktní podmínka v novele zákona od července MPSV.u každého občana u příspěvku na bydlení, že by mohl být na další čtvrtlení u občana obnoven-přiznán nebo jen možnost (povolení), že by případně mohli náhodně k někomu přijít, když by měli pochybnosti? Myslím, že příspěvek na bydlení pobírá několik tisíc lidí, důchodci, nizkopříjmové skupiny , nezaměstnaní a tak by museli mít zřejmě hodně terénních pracovníků, že by ke každému přišli domů a všichni by byli zrovna v létě doma při zazvonění náhodně na domovní zvonek.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

0x

Tohle vůbec neřešte. jak se budou kontroly provádět, to je na zákonodárcích a zatím na to nemají nic v ruce konkrétního.

Na plošné kontroly nemají pracovníky. Je možné, že se dopředu oznámí, jako to je u jiných šetření.

Čerpáno zde - novinky.cz/...

Podle Pastuchové jsou ale jeho obavy liché. "Místní šetření by se neprovádělo plošně, ale buď namátkou, nebo na

upozornění od sousedů, kteří si těchto věcí všímají,"řekla Pastuchová.

renek
hodnocení

0x
Jak vidím, když je pěkně venku, tak maminky s kočárkami i ti co berou příspěvek na bydlení nesedí celé dny doma, natož celé léto čekat na náhodného úředníka.Podle mého názoru zřejmě jen namátkově budou navštěvovat domácnosti.Sezení pořád doma už jsme tu nedávno měli,tak klidně můžete jít ven po podání žádosti na procházku a neomezovat se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]