Nejste přihlášen/a.
chtěl bych investovat do levnější nemovitosti okolo max 1mil Kč.
Nevíte kde bych mohl poptat odborníky, kteří by mi poradili v této době jak jednat? Jestli vyčkávat s koupí nebo hledat nemovitost rovnou?
Jde o to, že jí budu financovat z hypotéky a zároveň pronajímat.
Děkuji
4x
Dobrý den. Nikdo nemá křišťálovou kouli a proto kdokoliv se Vám bude snažit prezentovat vývoj ceny nemovitostí v budoucnu, bude vždy pouze hádat. Takových samozvaných odborníků je jistě mnoho, odpovědnost za jakoukoliv investici však nese sám investor (Vy). Doporučoval bych se tedy rozhodnout podle sebe.
3x
2x
Pokud je navíc odborník placený, minimálně pár korun stát bude. Je otázkou, jestli je u nemovitosti za necelý milion, kdy lze reálně počítat se splátkou hypo okolo 4 až 5 tisíc měsíčně na cca 25 let, takový výdaj vyplatí.
Také záleží na tom, jaký výnos z nájmu očekáváte. Za milion to zřejmě nebude lukrativní byt v centru. Takovou nemovitost kupujete ve chvíli, kdy znáte lokalitu a poměry v ní.
Já osobně myslím, že nemovitost se kupuje, když jí potřebuju. Když ji mám na kšeft, platím buď hotově, nebo jsem ji koupil s tím, že ji časem kvůli místu nebo z jiného důvodu využiju pro sebe, takže ji koupím dřív a pronajímám s tím, že určité riziko ztráty se mi stále vyplatí.
Docela by mě zajímalo, jaký typ nemovitosti a v jaké lokalitě vás zaujal, co spustilo váš zájem o tento druh investice.
2x
Je to tak. Spousta lidí stále nemovitosti, nemovitosti..., možná proto že i při pronájmu musí vykazovat určité činnosti a těžko jim pak vysvětlit že na burze lze v mnoha případech relativně slušně vydělat i sezením za židli a striktním nicneděláním ![]()
1x
no tak třeba v Brně vylezly ceny nemovitostí tak vysoko, že se ocitly úplně mimo dosah normálních lidí a celá ta brňácká cenová bublina se postupně rozlévá do okolí. Vypadá to, že se hned tak nezastaví.
Můžete si ale domyslet v čem je problém v lokalitách okolo Brna. Za jeden milion dostanete tak leda byt 1+1 do kterého nikdo nechce jít nebo domek ke zbourání.
chtěl jsem koupit menší byt jak už tu bylo zmíněno v lokalitě Ústí či okolo Karviné.
Chtěl bych nějak investovat, část financí co mám okolo 200 000Kč a zbytek hypotékou do 1mil Kč.
Teď jen na koho se obrátit, kdo by mi odborně poradil, pomohl s investicí.
Chtěl jsem totiž něco hmotného, žádné dluhopisy a papírovou podobu.
Investuje tady někdo z vás si něčeho?
Děkuji
Ano, ale právě do těchto "papírových"záležitostí - konkrétně do akcií. Jde o to jaké očekáváte zhodnocení a v jakém časovém horizontu. Takový výzkum si musíte udělat sám. Zde: poradte.cz/... jsem publikoval článek o ochraně při investicích na burze, mnohé body ale můžete použít pro inspiraci k tomu na co si dát pozor i při investici do nemovitostí.
celkem se nad tím zamýšlím a asi máte pravdu, že za 1mil Kč to bude opravdu byt na okraji města a výnos asi tak okolo 3% což je nic moc s pohledem, že budu platit hypotéku i v době kdy bych třeba neměl nájemníka nebo neplatil.
Jak to vidíte z pohledu koupit 2 garáže za 100-150tis Kč a pronajímat?
Však zase by to musela být oblast, kde jsou takovéto ceny.
To bych pak platil hotově bez hypotéky.
Doporučuji ty garáže koupit a obratem je za dvojnásobek chtivému prodat. A tak to dělat furt dokola !
za dvojnásobek je určitě neprodám, když je cena v dané oblasti okolo 100-150tis, nemůžu pak za ně chtít 200-300tis Kč.
Nebo jak jste to myslel?
Děkuji
Mohl by jste mi kolem nich něco poradit?
Chtěl bych se zeptat, jsou nějak chráněny státem?
Kde je možné je koupit a za kolik?
Děkuji
Jde mi jen o to, abych o své úspory nepřišel, to je právě to riziko, kterého se bojím.
Když máte nemovitost, tak pořád něco vlastníte.
Pokud by se u akcií něco stalo, mohu nejspíš přijít o vše, ale každá investice sebou nese riziko.
Kdybych se rozhodl třeba pro ten ČEZ a chtěl nakoupit třeba že začátku za 10 000Kč, má to smysl nebo je to částka, která je opravdu zanedbatelná?
Jak je to pak se zdaněním zisku? To bych musel každý rok dělat sám daňové přiznání? Nyní se mi o vše stará zaměstnavatel, jelikož pracuji jen jako zaměstnanec.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.