Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akord F na kytaře

Od: da odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

s bratrem potřebujeme zahrát jednu písničku, je v ní potřebný akord F. Bratr hraje na kytaru, já ne, takže mu vůbec nemůžu poradit. Prosím, nevíte někdo, jak se na tu kytaru hraje akord F?

Předem moc děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
16.06.20 17:53
hodnocení

5x
Akord F na kytaře

sykorka*
hodnocení

2x

ahoj, jofa ti tu napsal všechny možné varianty akordu F, já nejčastěji hraju ten první obrázek - F dur s barré, tj. ukazovák přes všechny struny (na obr. prst č.1), jestli bratr neumí barré, může ho zahrát podle obrázku č.2 :)

figurek*
hodnocení

2x

Víme. Fdur se hraje o jeden pražec výš než akord Edur. Problém je, že F dur patří mezi baré akordy. Ukazováčkem musíš stisknout všechny struny a ten hmat jako na Edur provedeš prostředníčkem, prsteníčkem a malíčkem.

host
hodnocení

2x

Na videích všichni moc povídají, ale obrázky a vysvětlení jsou dobře patrná.

Viz

zhruba od 1:40 minuty

nebo asi od 0:50

da
hodnocení

Děkuji moc. Všechno, co jste mi psali jsem si porhlédla. Díky. Písničku jsme na koec nehráli, ale necháme si ji na jindy. A transponovat akordy na kytaru neumím. Normální noty ano, ale toto ne, nehraji na kytaru.

Ale všem moc děkuji za pomoc :-D.

wwwvkusnedarkycz
hodnocení

0x

Pro to hraní barréček je fajn posilovat ruku mačkáním takového toho pryžového kroužku. Nejde písnička transponovat do jiné tóniny a pomocí kapodastru se tomu vyhnout? Ráda blíže vysvětlím, ale asi to už znáte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]