Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Struny kde se držej pražce

Od: katanamini odpovědí: 4 změna:

Mám strunu držet nejlépe na pražci. nebo těsně vedle něj? Sem vytahl po par mesicich kytaru a zapomnel jsem takovou blbost, jestli se drzi struna nejlepe na prazci, nebo těsně aby dobře zněla bez námahy. Sázím na variantu B.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Co Vám brání si to vyzkoušet? Při prvním pokusu bezpečně poznáte, jaký je v tom rozdíl a co je správně. A pokud budou oba pokusy znít stejně, děláte něco špatně, nebo nemáte dostatečný hudební sluch (v tom případě bych tu kytaru zase odložil).

doplněno 16.06.20 12:52:

Teda já nevím *nevi*, píšete, že jste to zapomněl po pár měsících, když jste na kytaru nehrál.

Já se naposled pokoušel hrát na kytaru před cca 55 lety, ale pamatuju si to dodnes *frajer*.

hodnocení

3x

Struna se stiskne mezi pražci. Není důležité, zda je prst blíž nebo dál od pražce. U akordů typu barré bude vždy ukazováček dál od pražce než malíček a na výšku tónů to nebude mít vliv.

figurek*
hodnocení

3x

já ti radím variantu C, struny mačkej pokud možno přesně uprostřed mezi pražci. Tam ti stačí nejmenší síla.

hodnocení

0x

Nejlepe tesne pred prazcem, ale ani to neni vzdy mozne, kdyz musis naskladat vic prstu najednou.

Kdyz budes mit prst na prazci, tak si strunu budes tlumit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]