Podle cestovního semaforu se může navštívit země Polsko, které má nízké riziko. Na mapě jsem viděl ohraničené červeně jen polské Slezké vejvodství. Tomu mám rozumět, že autem přes hranice do Polska normálně projedu a v té červené Slezké zóně bude hraniční kontrola a budou tam mezi hranicemi polského Slezska a Polska čekat policajti a musí se jim ukázat na hranicích test na Covid? Červéná zóna je strežená i když je to snad už polský terén též nebo to mají rozdělené jako Češi a Slováci hranicemi, když by jel někdo např.z Wroclavy do Katowic? Zastaví tam policajti auta před příjezdem do polského Slezska z polské strany?
do polska se dostanes vsude, pokud pojedes pres hranicini prechody ve slezsku zpet do CR tak musis mit test anebo do karanteny
jurajjuraj*
ted se divam ze mas psane " hranicemi polskeho slezska a polska " to jako myslis ze maji v polsku dalsi hranice?
jedine kde musis mit korona test jsou hranice PL - CR, ve slezsku , tzn, ze pokud pojedes napr. pres bohumin zpet do CR tak tam musis mit test anebo karantenu
Pokud moje znalosti sahají, tak Slezské vojvodství není na polské straně nijak uzavřené. To znamená, že když přejedete do Polska jinde a vrátíte se též jinudy, nemusíte mít test na koronavirus i když jste se předtím po Slezsku pohyboval. Inu, opět opatření pro opatření, které může být neúčinné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.