Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý rozchod, co teď?

Od: frank46 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, jsem již skoro 4 měsíce po rozchodu se svojí první a jedinou slečnou, kterou jsem potkal ještě v mladém věku (16 let). Teď nám je 22 a 23 let a je to náš již druhý rozchod. První nastal v našich 18, s tím, že jí to prostě přestalo bavit po cca 2 letech a chtěla zkusit něco nového.

Rozchod jsem kousal moc těžce, protože jsem se defacto rozešel sám se sebou, páč na ní bylo poslední měsíce vidět, jak jí to nebaví, ale nechtěla s tím něco dělat/sama podniknout krok k rozchodu.

Půl roku jsme spolu vůbec nekomunikovali, ale po prvním setkání mi bylo jasné, že jiskra nepohasla, ba naopak, rozhořela se v ní naplno, ale ve mně již nic nebylo. Rok a něco se snažila, nijak aktivně, ale věděl jsem, že tam někde je a mohu ji kdykoliv mít.

Časem jsme si k sobě ale našli opět cestu. Zkusili jsme to zas. Prý nikdo není tak zodpovědný, chytrý atd.. prostě se údajně hodím do života. A zároveň nikdo ji neměl tak rád jako já. Propadnul jsem jí. Byli jsme spolu další skoro 2 roky, šíleně jsem se zamiloval, chtěl jsem s ní spojit celou svoji budoucnost a plánoval jsem si jí vzít. Bohužel po čase opět přišly mráčky, přestaly jsme se vídat, jednoduše přestala ztrácet zájem a ten vztah se nesnažila nijak posunout - moji nabídku na společné bydlení odmítla se slovy "co když se spolu rozejdem, co pak" a "to ne, mám to dál do školy a musela bych vstávat o 30 min dříve". Propadal jsem zoufalství, které bylo na mně hmatatelné a viditelné. Přestala ve mně vidět tu neotřesitelnou jedničku z nějakýho důvodu. Konec vztahu byl prakticky totožný jako prvně - už jsem to nevydržel a řekl jsem, že už to nedávám, ona mě ale přesvědčila, abych ji dal šanci, že už se začne snažit taky. Žádná změna. Po měsíci a půl jsem to utnul, ikdyž jsem o ni nechtěl přijít.

Náš poslední rozhovor po rozchodu se nesl v duchu toho "že nevíme co přinese budoucnost", "už jsem se jednou do tebe znova zamilovala" "budeš u mě mít vždy dveře otevřené". Řekl jsem jí, že s ní nechci být v kontaktu. Časem mi ale začala psát k svátku, narozeninám, ohledně vrácení klíčů od mého bytu a naposledy se "jen tak" ozvala s tím, že ji zajímá jak se mám a tak, co je u mě nového, jako by se nechumelilo, evidentně je se vším naprosto srovnaná a v pohodě.

Když jsem jí řekl, že jsme se domlouvali na tom, že spolu nebudeme komunikovat, tak mi řekla že ano, ale že to přece nemělo trvat věčnost.

Co tím sleduje? Proč se mnou navazuje kontakt? Ikdyž nejspíš, podle mě, jen čistě přátelsky? Ikdyž jsem jí řekl, že my dva nikdy přátele nebudeme. Prostě buďto vše a nebo nic.

Vyházel jsem všechny její dárky, vše co mi ji připomíná, ale i tak nejsme schopen jí dostat z hlavy a tyhle věci mi to jen ztěžují...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zdravím. Slepované vztahy málo komu fungují a vydrží. Slečna se asi potřebuje ujišťovat o tom, že je pro Vás nepostradatelná a že ji kdykoliv vezmete zpátky. Neztrácejte čas, najděte si vhodnější partnerku. Nemá smysl se ve vztahu s někým trápit. Na to je život příliš krátký. Udělejte tlustou čáru za minulostí a dejte šanci něčemu novému!

Přesně tohle jsem chtěl napsat. Jen bych dodal, že až se udělá ta tlustá čára (osobně bych s ní nijak nekomunikoval, ani úmyslně nevídal a jak správně napsal, že vše co mu ji připomíná odstranil-ano, každý to máme jinak, ale já to mám třeba stejně jako tazatel...), tak už je to jen otázka času, kdy člověk ne že zapomene, ale už se tou minulostí nebude zabývat, ani řešit a přestane to být středobodem vesmíru. Vytěsní to jiné aktivity a různé věci, co se budou mezi tím dít a tam to bude upadávat do zapomění..ikdyž ne uplného..což je dobře, protože člověk postupem věku sbírá zkušenosti, které se mu budou pak zase hodit.

hodnocení

3x
Zapomen na to co bylo a di v životě dál
Nemá cenu lepit co nejde

hodnocení

3x

Tahle dívka není vhodná pro vztah s Vámi. Rozešli jste se poprvé a nepoučil jste se. Zase jste do toho vlezl. A následoval druhý rozchod. Co jste čekal? S ničím jiným se nedalo počítat.

Pravda je, že milenecká láska, jakou svět neviděl, po čase vyprchá. Neodchází úplně, nahradí ji jiný cit. Je to láska manželská, láska k dětem, už to není velikánská vášeň, ale takový mírný ohníček, který by neměl nikdy uhasnout. Proto se mají rádi i staří lidé, i když to nijak nedávají najevo. Ale ten cit tam je.

Připadá mi, že si s Vámi hraje jako kočka s myší a Vy jí na to pokaždé znovu a znovu skočíte. A jí to dělá dobře.

Buďte chlap, vykašlete se na to, z tohoto vztahu by stejně nekoukalo nic dobrého. Přerušte s ní kontakty, vymažte si ji na telefonu, na FB i v srdci. Nejlepším lékem by bylo seznámit se s jinou dívkou. Ale protože každý člověk je jiný, nesmíte udělat tu chybu, že novou budete srovnávat se starou. Prostě je jiná, se vším všudy a bude jen na vás dvou, abyste si vytvořili pěkný vztah.

A tu starou pusťte k vodě, nic víc se s ní nedá dělat. Jaga.

hodnocení

2x
Naprostá škoda promarněného času a zbytečných nervů. Zapomeň na tu osobu - na vždy.

ad4
hodnocení

0x

Jak to tak popisujete, tak z toho vyplývá, že ona si vás vůbec nezaslouží. Ani vaši lásku ani důvěru. Tak to vydržte a buďte pevný ve vašem rozhodnutí. V opačném případě se můžete zase trápit, tak radši ať si ona jde svou jinou cestou. A proč vás znovu vyhledala? Možná jí teče do bot, má nějaký problém a myslí si, že vy hodný a charakterní jí zase podržíte, na čas.

priklad1*
hodnocení

0x

"Sice nikdy dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, ale namočit se můžeš pokaždé úplně stejně!"

hodnocení

0x

Dej jí konečně kopačky a ignoruj. Jinak se z toho nevybabráš a jen ztrácíš čas.

bulik*
hodnocení

0x

Podstatné je jestli se Vám líbí a toužíte po ní. Jestli ne a je Vám ukradená, tak se ničím netrapte. Na její dotazy a kontakty odpovídejte "nechci, nemám zájem, už mi nepiš, nevolej". A na další její kontakty neodpovídejte, jen se tomu v duchu usmějte. No a hlavu vzhůru, čeká plno jiných dívek že je oslovíte a pozvete do kina !

Podstatné je, že ona je mu ukradená a on je do ní blázen, jinak by se tu netrápil a nepsal.

Čím déle ho bude ničit, tak tím hůře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]