Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si sama platit zdravotni pojištění?

Od: lenkapleskova odpovědí: 2 změna:

Dobry den nevim si rady a kazdy rika neco jineho

Sem slovenka a od 1.12020sem byla na urade prace kde sem po dobu 5.mesicu pobyrala podporu to znamena

Ze mi bylo hrazeno zdravotne poisteni.Ted sem zistila ze uz mi neplati urad a chtela sem se poistit v vzp ze si to budu hradit sama,no to prej nejde protoze sem vdana a automaticky se to prevadi na manzela.Nevim kdo ted zamne plati zdravotni a socialni a jak to udelat aby sem byla poistena ako samoplatce.prosim o radu dekuji

Dekuji hezky den

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Stát hradí povinné zdravotní pojištění za uchazeče o zaměstnání, kteří jsou vedeni v evidenci ÚP po celou dobu. Takže pokud jste evidenci ukončila a nemáte zaměstnání, pak jste povinna hradit si pojištění sama. To, že jste vdaná na věci nic nemění. Na manžela se nic nepřevádí. Kontaktujte svoji zdravotní pojišťovnu a začněte si měsíčně pojištění hradit, protože jinak Vám tam vznikne dluh. Sociální není povinné, takže to za Vás nehradí ani ÚP. Pokud jste však stále v evidenci na ÚP tak zdravotní pojištění za Vás stále hradí stát ( bez ohledu na to, zda pobíráte podporu - to s tím nesouvisí). Snad jsem dotaz pochopila správně.

Doplňující informace pro paní: 1971kc/měsíc je zdravotní pojištění pro samoplatce v České republice.
Možná by bylo dobré zavolat si na infolinku své zdravotní pojišťovny, jestli potřebujete něco komplikovanějšího. Nejsem si jistá, jestli tomu správně rozumím...s manželem... nějaké popletené. Manžel nemá se zdravotním nic společného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]