Nejste přihlášen/a.
Dobry den nevim si rady a kazdy rika neco jineho
Sem slovenka a od 1.12020sem byla na urade prace kde sem po dobu 5.mesicu pobyrala podporu to znamena
Ze mi bylo hrazeno zdravotne poisteni.Ted sem zistila ze uz mi neplati urad a chtela sem se poistit v vzp ze si to budu hradit sama,no to prej nejde protoze sem vdana a automaticky se to prevadi na manzela.Nevim kdo ted zamne plati zdravotni a socialni a jak to udelat aby sem byla poistena ako samoplatce.prosim o radu dekuji
Dekuji hezky den
Dobrý den. Stát hradí povinné zdravotní pojištění za uchazeče o zaměstnání, kteří jsou vedeni v evidenci ÚP po celou dobu. Takže pokud jste evidenci ukončila a nemáte zaměstnání, pak jste povinna hradit si pojištění sama. To, že jste vdaná na věci nic nemění. Na manžela se nic nepřevádí. Kontaktujte svoji zdravotní pojišťovnu a začněte si měsíčně pojištění hradit, protože jinak Vám tam vznikne dluh. Sociální není povinné, takže to za Vás nehradí ani ÚP. Pokud jste však stále v evidenci na ÚP tak zdravotní pojištění za Vás stále hradí stát ( bez ohledu na to, zda pobíráte podporu - to s tím nesouvisí). Snad jsem dotaz pochopila správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.