Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada zubu

Od: libor6 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Je mi 65let a mám problémy s náhradou chybějících zubu. Horní zuby mám celkově dobré taky již některé chybí ale nejsou uvolněné. Ale na spodní čelisti mám mám pouze 8 zubu vedle sebe které začínají jako celek být uvolněné. Vyrobili mi na spodní čelist protézu na sundání ale po více upravách v laboratoři mi při jídle bolí dásně. Kromě jiných léku ale beru warfarin v tabletách. Jaké jsou možnosti náhrady zubu v mém případě? Mám obavy že přijdu postupně na spodní čelisti o zuby. Ale taky cenově oprava atd? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

3x

Používáte lepidlo na zuby? Nejen,že ty zuby lépe drží,ale i méně tlačí do dásně. Předpokládám samozřejmě dobře udělanou náhradu.

hodnocení

3x
Ceny velmi různé, podle toho, co byste chtěl dělat.
Implantát stoji cca 15000-30000kc podle náročnosti. Na něho pak zubaři umí nějak zkompletovat více zubu. Je to nejdražší a nejluxusnější doplnění chybějících zubů.
Nevím, kolik byste chtěl investovat.
U implantátu se mohou vyskytnout komplikace. Nemusí se dobře vyhojit, když ho tělo nepřijme.
doplněno 14.06.20 17:27:

Chodíte na dentální hygienu? Mohla by pomoci proti vypadávání zubů. Můžu doporučit. Mi dentální hygienistka zachránila zuby, doporučila vhodné mezizubní kartáčky, poradila správnou techniku čistění a odstranila zubní kámen, který přispívá ke kazivosti zubů. Obvykle se chodí 2x za rok. Cena kolem 1000-1500kč podle délky ošetření a zakoupených meziz. kartáčků.

Používáte mezizub. kartáčky? Není to hloupost, fungují dobře.

re4zon
Implantat je pro starsiho cloveka, a jeste pro nekoho s leky na redeni krve, az uplne posledni moznost. Nejen, ze je riziko to delat, ale hlavne je pomerne velka sance neujmuti implantatu a naslednych komplikaci. Ovsem leckdo to bude prosazovat, protoze je to ziskove a modni. Pokud je na co chytit mustek nebo protezu, je to rozhodne lepsi reseni. Na miste je urcite validace jinym zubarem, pokud stavajici neumi situaci uspokojive vyresit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]