Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máte někdo zkušenosti s nákupem dluhopisů? Konkrétně se jedná o dluhopisy na 3 roky s úrokem 4,5 % a na 7 let s úrokem 5,6 %? Jedná se o produkt e-Finance na stránce www.e-finance.cz/dluhopisy-informace. Poslední dobou se v různých novinách objevuje reklama na tento produkt.Dívala jsem se na jejich stránky,zaštiťují se tím že jsou schváleni ČNB ,psala jsem jim dotaz a kupodivu odepsali rychle do druhého dne. Úrok prý garantují po celou dobu,3 nebo těch 7 let a daň je 15 %. Úroky garantují vyplácet každý rok. Minimální vklad je 30 000,-.Psala jsem pro jistotu dotaz i do ČNB zda mají ponětí o prodeji těchto dluhopisů ale oni tam mají napsáno že na odpověď si vytyčují až 30 dní.Zatím děkuji za případné odpovědi.
Tak ohledně 30 tisíc, to bych zkusil. i 100tisíc, to bych oželel. Ale víc než to bych už nedával, milion ani náhodou. Stát se může cokoliv a základem je diverzifikovat portfolio. 15% je lákavý, ale bral bych v potaz, že firma může zkrachovat a neuvidím ani ten počáteční vklad. Můžete zkoušet těch 100tisíc tam dávat pravidelně třeba jednou za 5 let, pokud bám ty předchozí něco vynesly, zrovna ted v době ekonomické krize bych byl ale opatrný, jak píše štír, nalakají a pak ejhle.
Státní dluhopisy také nejsou pojištěny a věřitel nemusí dostat zpět ani haléř. Dluhopis není nic jiného než půjčka peněz, když dlužník nemá, tak nic nevrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.