Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cervene fleky na noze

Od: evzen odpovědí: 16 změna:

Dobry den,chtel bych se zeptat,jestli nevite co se mi to mohlo vytvorit na noze?Pred 2 dny to bylo svetle,ale dnes uz je to takto tmave,neboli to ani nesvedi.

Dekuji za odpoved.Novak.

Cervene fleky na noze

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

S tímhle běžte k doktorovi. Nemusíte čekat měsíce na kožní, běžte k praktickému. Takovéhle nohy mívají nemocní lidé. Srdce, cukrovka, žíly. Kolik vám je, kolik vážíte, s čím se léčíte?

lipanek
hodnocení

2x

Jenom můj odhad. Máte tam jakoby hnědé pihy - skvrny.

To je většinou známka 1/ žilní nedostatečnosti, anebo za 2/ je to vedlejší příznak dlouhodobého užívání některých léků. U mne to byly léky na vysoký tlak.

Za mě za 3/ ale když vidím tu ranku v prostředku, tak se bojím, že máte cukrovku a mohl by být náběh na bércový vřed.

Takže prosím Vás, nenechávejte to a běžte v pondělí k obvodnímu lékaři.

Snad jsem Vás moc nepostrašila, je to můj odhad a možnosti, které vůbec nemusíte mít.

liska5

Lipánku, dobrý odhad máte. Všechny 3 body. Ty tečky jsou petechie a v těchto místech jsou známkou špatného prokrvení. Mám po operaci kyčle trochu oteklý kotník a nad ním podobný rudý tečkovaný flek. Dříve jen sem tam tečky. Včera mi doktor potvrdil, že je to projev žilní nedostatečnosti. Pokud se to zklidní, zase se to po námaze objeví a časem to už zůstane trvale.:( Bere se Detralex, baští pohanka, která má rutin a předepíšou mast na vstřebávání podlitin..Časem bude třeba nohu speciálně bandážovat.*alene*

lipanek

liska5 - mám s nohama také problémy, celý život jsem na nich stála anebo běhala.

Nyní spíše sedím a také to není to nejlepší na ty žíly.

A právě, abych nedopadla nějak špatně, tak se o ty nohy bojím a zajímám se o to. Stačil minulý rok - Backerova cysta v podkolení a několik návštěv na ortopedii.

liska5

Já teď byla samý pěší a cyklo výlet, že to potřebuje prokrvit. A houby, prokrvení nefunguje*nevi*.

Můj první velký signál stáří*plac*

liska5
hodnocení

2x

Tak tohle se mi udělá pokaždé, když jdu déle loukou nebo na celodenní výlet. Příčinou je nějaký alergen. Teď to mám taky, ale po týdnu se to ztratí. Mažu vším uklidňujícím mastným. Dětskými krémy, calciovou mastí... Začalo to před asi deseti lety, když jsem byla v kraťasech na přírodovědné exkursi po místních lomech. Myslela jsem, že to bude tím brouzdáním travinami za plného slunce. Proto jsem na podobné akce začale chodit v dlouhých kalhotách a ono to vznikne taky! Jediné, co jsem vypozorovala, že to bývá za slunného dne, kdy toho hodně kvete a já toho hodně nachodím. Nikde jsem s tím nebyla.

Tady by byla na místě nějaká prevence. Něčím namazat neb ovázat inkriminované partie /?/

Vy tam máte uprostřed nějaký strup? Nebo co to je? Pak by mohla být souvislost s nějakým hmyzem nebo oděrkou. Ale jinak totožné s mým flekem, který mám víckrát za rok.

liska5

Když si teď čtu předchozí odpovědi, musím připustit, že k tomu fleku může přispět i horší prokrvení oné oblasti. A to souvisí i s věkem. Mně se první flek objevil někdy po šedesátce. Je to určitě lepší, když si ta místa předem namažu vazelínou a navleču vyšší ponožky. To ovšem nedělám pokaždé, tak se flek v menší či větší míře objeví po výletě zas.

liska5

Myslím, že by to mohla být souhra: Pot, pyly, prach, špatně prokrvená kůže, případně textil nohavice nebo kontakt s travinami, jako mechanické příčiny. Mívám to jen v létě, v zimě ne.

hodnocení

2x

Asi bych se obrátila na lékařskou vědu, je to divné. Nevím, jak vypadá tzv. "růže" a jestli svědí nebo bolí, ale snad i obvoďačka by mohla být v obraze. Nebo možná rovnou na kožní, šla bych, kde vás vezmou dřív.

Také mě napadla růže. To je svinská virová nemoc, která se ráda několikrát za život vrací, v doprovodu horeček. Navíc, je prudce infekční. Je potřeba k lékaři, bez otálení!

rasmussen

růže je bakterie. je to sreptokok, co se šíří kapénkami a způsobuje v první řadě záněty prdušek, až pak se dostane lymfatickým systémem do kůže a stane se tohle. Přechází tomu vysoké horečky jako při chřipce. Atibiotika nutná,

hodnocení

1x

Nejsme lékaři a jakékoli naše amatérské dohady mohou být i nebezpečné. Navíc máme málo informací (Trpíte alergií? Pokud ano, na co? Co tomu "vytvoření" předcházelo? Štípnutí, bodnutí, kousnutí, pobyt v přírodě, pobyt v exotické lokalitě...?)

hvgf
hodnocení

0x
Vypadá to jako alergická reakce. Na slunce třeba.

111®
hodnocení

0x

propouští cévy...a dlouhá chůze ..a rifle...a nebo přízemní ozon nad asfaltem, nebo zpevněným povrchem..také se podobně projevuje nedostatek krevních destiček..

Jediné, co mne ještě napadá, jestli nemáte na zahradě "bolševník". Ten prý ošklivě požahá.

111®
hodnocení

0x

ona to může být také růže, což posoudí doktor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]