Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informativní list důchodového pojištění - adresa pro zaslání?

Od: jaroslavn odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

neví někdo, kam se posílá žádost o vystavení Informativního osobního list důchodového pojištění IOLDP?

Já si ze stránek eportal.cssz.cz/... stáhl jejich tiskopis v pdf (odkaz je úplně dole na oné stránce), vyplnil a vytisk, ale děsně mne mate věta.

ČSSZ/OSSZ/PSSZ/MSSZ Brno vyžaduje a zpracovává osobní údaje v souladu s právními předpisy pro ochranu osobních údajů a pouze k legitimním účelům. Více informací naleznete na cssz.cz/...

Jeví se mi to jako bych měl tiskopis poslat někam do Brna, nicméně dle mých informací se žádost má zaslat na adresu: Česká správa sociálního zabezpečení, Křížová 25, Praha 5, 225 08

Děkuji za radu, Jarda

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Žádost o IOLDP se vždy posílá do Prahy.

hodnocení

1x
Zašlete na adresu: ČSSZ, Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5. Žádost lze podat písemně i elektronicky. Písemná žádost (formou dopisu či s použitím tiskopisu "Žádost o zaslání informativního osobního listu důchodového pojištění" (PDF 28,82 kB) dostupného na webu ČSSZ) se zasílá na adresu ČSSZ, Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5. Musí obsahovat rodné číslo žadatele, jméno, příjmení, rodné příjmení a adresu, na kterou má být přehled zaslán. Žádost lze zaslat také e-mailem podepsaným uznávaným elektronickým podpisem na adresu e-podatelny posta@cssz.cz nebo datovou zprávou do datové schránky ČSSZ ID: 49kaiq3; dále využitím online služby ePortálu ČSSZ.

hodnocení

0x

Ano, posílá se do Křížové do Prahy, žádala jsem vloni.

Žádost o výpis dob pojištění – tzv. informativní osobní list důchodového pojištění (IOLDP) - lze zaslat písemně na adresu: ČSSZ-Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5, elektronicky (email musí být opatřen zaručeným elektronickým podpisem) nebo prostřednictvím své datové schránky. Kromě rodného čísla, jména, příjmení (i všech dřívějších příjmení) je důležité uvést i adresu, kam má být IOLDP odeslán. Informativní list odešle ČSSZ do 90 dnů ode dne doručení žádosti. Výpis obsahuje přehled dob důchodového pojištění (zaměstnání, podnikání, dobu dobrovolného důchodového pojištění), případně náhradních dob pojištění uložených v evidenci ČSSZ a přehled vyměřovacích základů (výdělků) od roku 1986. Žádat o IOLDP je možné jednou za kalendářní rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]