Chtěla bych vědět názor nezaujatých lidí na jednu situaci, co se u nás doma děje. Když telefonuju, tak vždy odcházím do místnosti, kde nikdo není, protože u toho chci být sama. Mamka má často tendenci na mě mluvit, i když vidí, že telefonuju a já to děsně nesnáším a prostě mě to vytáčí, ona i přesto, že jsem ji to říkala, s tím nepřestává. I když ji to říkám během toho hovoru, tak toho nenechá. Nedávno se stala situace, kdy jsem telefonovala a ona na mě začala mluvit, tak jsem ji řekla, ať toho nechá, nenechala a přišlo ji hrozně vtipný, jak mi to vadí, prostě na mě pořád dokola mluvila a vysmivala se tomu, jak mě točí. Prostě to dělala záměrně, i mi pak řekla jak ji hrozně baví to, že mě vytáčí. Do jiné místnosti jsem nemohla, protože jsem za ní kvůli tomu hovoru musela. Nepotřebuju poradit, že jsem měla odejít, nebo ji nechat ať si to vyřeší sama atd. Jen mě zajímá, jestli Vám to připadá v pohodě. Protože i teď, když mě ohledně toho neovládaji emoce, tak mi její chování v tomhle přijde hnusný. Zajímá mě jestli i Vám, nebo jsem ohledně toho přecitlivělá.
Mamka je lehce ulítlá a prostě jí to baví, když Tě otravuje. Nejspíš jí Tvoje vykecávání připadá nedůležité a ani si nepřipustí, že tím trpíš... Až ona bude telefonovat, tak jí to oplať, ať ví, jaké to je. Při jejím infantilním chování, by to taky neměla brát vážně.
Začni zpytováním svědomí, čím vším vytáčíš ty svou matku, počínaje čurbesem v koupelně (vlasy v umyvadle) přes telefonování místo zadané práce či zasednutí k večeři a konče modními kreacemi, v kterých chodíš do školy. Existuje nepřeberně možností. Tak ti třeba chce dát sežrat, jak ji vytáčí, když vám stydne oběd a ty se vykecáváš s kámoškama
juky
Starám se o sebe v tomhle sama, večeře si vařím, společné prostory taky uklízím. Neříkám, že mamce nic, co dělám nevadí, ale rozhodně bych nedělala schválně něco co by ji vysloveně vytáčelo a ještě se tomu smála. Obě máme něco, co té druhé vadí (vadit a vytáčet je značně odlišné), ale upozorníme se na to a pokud možno, tak se tomu ta druhá snaží vyhovět.
Mamka Tě určitě jen chtěla poškádlit. Dobře ví, že toto se nedělá a měla by být ohleduplnější. Nemyslím si, že jsi přecitlivělá. Toto by lezlo na nervy snad každému. Při telefonování by měl mít člověk soukromí a měl by si své telefonické hovory vyřizovat mimo ostatní. Chce to ohleduplnost z obou stran.
Nevím kolik je vám let. Pokud pubertální věk, tak chce mít přehled kdo vám volá. Jestli už jste starší cca přes 20 let ,tak má opět strach aby jste někomu neskočila na lep. Pokud jste starší cca 30 a více let, tak by vás chtěla mít raději doma. Věděla by, že o ní bude postaráno to ,že říká, že vás ráda vytáčí je pouhá její výmluva
Dobrý den. Zajímalo by mě kdo ty telefonní hovory platí. Každopádně Vás maminka respektuje asi jako cyklista mravence. Pokud se to stane znovu, radím například před očima maminky opatrně pod utěrkou rozbít skleničku. Až se naštve tak jí řekněte jak Vás baví že "ji to tak točí" a dodejte, že když Vám nebude mluvit do telefonního hovoru, Vy nebudete rozbíjet další sklenice.
Moje máma je úžasná, neříkám nic, tohle nemá být stížnost, nebo tak něco. Jen mě zajímal pohled dalších lidí. Jen prostě občas nerozumím tomu, jak se v některých situacích chová a nejsem schopná to pochopit ani s větším odstupem času, bez vlivu emocí, to je celý smysl této otázky. Není třeba poukazovat na to, ať si ji vážím, nebo že pro mě hodně dělá. Já to vím, vážím si toho a snažím se to vracet.
Když kdokoliv telefonuje, i doma, odcházím z místnosti. Jednak, aby měl dotyčný na hovor klid a za druhé, není slušné poslouchat cizí rozhovor. Kdyby to mamka dělala taky tak, bylo by to v pořádku.
Mamka není asi slušně vychovaná, neví, co se má dělat. Ale je dobře, že ji máš jinak ráda, a že až na tento prohřešek proti slušnému chování je to Tvoje prima mamka. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.