Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na mateřskou?

Od: jitka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám dceru, které 26.7.2010 budou tři roky. Jsem těhotná a termín porodu je stanoven na 17.10.2010. Firma, ve ktré jsem pracovala před nástupem na mateřskou vloni zkrachovala. Řeším otázku, kam se mám obrátit do porodu (jestli na sociálku nebo pracák) a zda mám nárok na peněžitou pomoc v mateřství, když mi rodičovský příspěvek končí a do porodu zbývají ještě 2,5 měsíce.

Děkuji za odpověď

Jitka Dudová

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vv*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud nastupujete na mateřskou z rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte, měla byste na PPM mít nárok.

Takto to bylo alespoň v roce 2009, ale myslím, že i teď je to stejné.:) Pokud byste nastupovala po 3 letech a mezi tím nepracovala, tak máte nárok jen na rodičák.

hodnocení

0x

Pokud firma doopravdy zkrachovala = vy jste přestala být jejím zaměstnancem, tak nárok na PPM nemáte (nejste nemocensky pojištěná). V takovém případě vám náleží až rodičovský příspěvek po narození dítěte. Po dobršení tří let věku dítěte se můžete zaregistrovat na úřadu práce a do porodu budete brát podporu v nezaměstnanosti a stát za vás bude platit zdravotní pojšitění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]