Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi zacatek Alzheimra

Od: waret odpovědí: 11 změna:

Da se nejak potlacit Alzhreimer v prvni etape? Mam tucha, ze moje mama zacina pomalu ale jiste vice zapominat a tak, jednou za cas si rikam ze je nejak mimo, a jinde sou dny kdy si reknu ze je zdrava..

Uz jsem videl jednou jak vypada clovek s Alzheimrem v poslednim stadiu, a fakt nechci aby takhle skoncila i moje mama...

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vy máte tucha..Nejdříve nechte mámu vyšetřit lékařem, jinak jsou to jen Vaše domněnky. Pokud se potvrdí, teprve pak se ptejte odborníků, nač se ptáte zde. Diagnozu ale ať určí lékař, ne Vy, nebo cizí lidé na netu. Ten nasadí i potřebnou léčbu..

kepler*

Máte pravdu, ale Alzeimra celkem snadno rozpozná i laik.

etana*

Laik pozná starou belu, navíc netuší ani, kolik té mamince a tazateli je. Třeba je mu sedmnáct a nemá trpělivost s padesátiletou matkou, která má v hlavě spoustu starostí a tak si občas nevzpomene, kde nechala brejle.

hodnocení

3x

Léky to budou postupně oddalovat. Poslední etapa Vás nemine a opravdu je to otřesné. Hlavně to, že je to dlouhodobé.

kepler*
hodnocení

2x
Je mi líto, ale Alzheimerova choroba je zatím nevyléčitelná. Léky jsou určené především pro rané stádium nemoci. Proto je nejdůležitější včasná diagnóza a zahájení léčby. Více zde: nemoci.vitalion.cz/...

houbes*
hodnocení

2x
Máme možná stejné mámy. Mojí je 74 let a také u ní mám podezření. Trochu se klepe a věty když se bavíme nejsou souvislé. Přeskakuje z tématu na téma a stále slyším co jsem to chtěla a nebo jo tu přeci znáš jak se jmenuje k sakru já si nevzpomenu. Tak má ségra ji odvedla k lékaři na vyšetření a nic nezjistil pouze pravil, že se už tak chová stářím. Ale já na ní vysledoval, že když jí stoupne cukr v krvi, tak se tak chová a když je v normálu, tak se baví tak nějak , že nemám podezření z nějaké nemoci. Zjistěte jestli vaše maminka nemá např. Cukrovku.
Motáte do kupy příznaky stařecké demence, Parkinsona a Alzheimra ale máte jistotu o co jde.. Od toho jsou na světě doktoři. Já vím, že dostat staršího člověka do ordinace není jednoduché ale medicína dokáže ty nemoci stabilizovat nebo alespoň zpomalit. Čím dýl budete čekat tím menší má máti šance.
Zkoušeli jste jí třeba jestli dokáže nakreslit ciferník hodin? To se u podezření na Alzheimera dělá jako první test.

Můj přítel měl tuhle nemoc,,nepoznal hodnotu peněz,,nevyznal se v obchodě kde často nakupoval,Nedbal na sebe,ztrácel slovní zásobu.Psychyatrička ho vyšetřila ,,měl říct naše prezidenty minulé,pak počty od deseti do jedničky.,,hodně zmatený ,zapomětlivý..nebral léky.Léky moc nepomohou jen to údajně zpomalí.Myslela jsem zpočátku že si dělá legraci jak mluvil.Přečetla jsem hodně literatury.Také si ji přečtěte dovíte se víc.Již zemřel,ale ne na tu nemoc,,hlavně že se nedožil toho konce té nemoci.Ale zapomínání je běžná věc,,i mladí zapomínají.Je to dědičné,,jeho bratr ji také měl.Je mi to líto.Pohle mne..ten člověk nedává své věci tam kde byly,,ale třeba dá brýle do ledničky..a pod..a pak to hledá.

houbes*
hodnocení

0x
Totak nevím co tu motáte vy? Moje sestra dcera naší společné mámy ji odvedla k lékaři, který jí prohlásil na svůj věk za zdravou. Můj poznatek přes ten cukr je moje vysledovaná reakce. S pozdravem !
Asi jste z toho na nervy, že jste po mě tak vyjel. Já jen napsal že stařecký třes není projevem akzheimera ale Parkinsonovy choroby.
houbes*
Vyjel jste vy na mě cituji totak®
dnes 12:58[n]
Motáte do kupy příznaky stařecké demence, Parkinsona a Alzheimra ale máte jistotu o co jde.. Od toho jsou na světě doktoři

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]