Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám dluh,či ne?

Od: ru* odpovědí: 2 změna:

DObrý den,v 12/09 dosáhl můj syn 4 let,proto jsem šla na ÚP.Podporu v nezaměstnanosti jsem pobírala do 3/010,protože přišlo rozhodnutí,že syna od 11/09 uznali dlouhodobě zdravotně postiženým ,tak jsem odešla z ÚP.Teď pobírám opět rodičovský příspěvek.A já se ptám-ty peníze z ÚP musím vrátit?,pakliže ano,má magistrát povinost mě informovat?Zatím nic nepřišlo.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádný zákon nezakazuje pobírat zároveň podporu v nezaměstnanosti i rodičovský příspěvek, takže není důvod, proč byste měla něco vracet *nevi*

karina*
hodnocení

0x

ru, pokud vám byl přiznán rodičovský příspěvek zpětně i za období, kdy jste pobírala na ÚP podporu, pak dávky za toto období asi budete muset vrátit. ÚP vás o tom pís. vyrozumí a asi to bude vyvěšené i na úřední tabuli. Pokud jste přerušila evidenci na ÚP právě z těchoto důvodů, že syn byl uznám dlouhodobě zdr.postiženým, jistě to na ÚP vědí . Ale klidně si napište e-mail nebo zavolejte na kontakt v odkazu, nebo na váš ÚP zajděte.

portal.mpsv.cz/...

Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]