Dobrý den, Mám zatím nepotvrzenou gynekomastii(jsem kluk, 13 let a mám celkem prsa, pořád rostou). Sháním nějaké rady, jak tomu zabránit. Jestli by se nenašel někdo, kdo to má anebo měl také. Děkuji
Neřešit, u kluků v tomhle věku jsou zvětšená prsa normální. Je to způsobené hormony a přejde to. Pokud nepřejde ani po pubertě a nebude žádná nadváha, pak teprvě řešit.
Něco jsem o tom četl... z hlediska působení hormonů apd je základní otázka, zda to v konkrétním případě nemá souvislost s nadváhou. V tom případě je rada jasná... jak jsi na tom?
usmev
Ne, nadváhou to není, možná bych kilo shodit mohl ale nic hrozného. 55 kg, 164 cm, 13 let
joudic*
mate urcite 10kg navic pri vasi vaze, vysce a veku, a z toho jsou ty prsa...
usmev
10 kg navíc. To asi těžko, jak si to spočítal, kdybych shodil 10 kg byl bych kost a kůže.O_oO_o
joudic*
proste mel byste mit cca 48-50, coz je prumerna vaha pri vasi vysce a veku, tech 5 kg uz nejake to prso vyrobi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.