Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provoz nečinné firmy..co za tím stojí?

Od: nvmnemam odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Chtěl bych si založit firmu. Úplně od nuly. Ještě studuji, proto by mé zisky nyní byly nulové, ale měl bych výdaje - tvorba webu, nákup vozu, benzín.

Co je potřeba aby byla firma "legální"? Kvůli 2 účtenkám z benzínu za půl roku, nějakým výdajům mmimořádným se mi nechce platil účetní. Zároveň kontrolní hlášení, zvládl bych to? Kde se to vůbec podává, kde zjistil informace co mám dělat, pokud mám firmu?

Pokud to bude muset jít všechno přes účetní, na kolik výjde "provoz účetní" u firmy, která nemá žádné příjmy, jen 1 účtenka za benzín měsíčně?

Lze si pořídit auto bez DPH na firmu, když nemá žádnou historii a zisky?

Důvod proč chci firmu je právě, abych tam mohl dát ty náklady na web, který bych si chtěl nechat udělat a vybudovat si podvědomí u lidí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Aby byla FA legální, musíš mít na ni živnostenský list.Musíš být plátce DPH,aby ti fin. úřad DPH z auta vrátil,auto musíš nejprv koupit s DPH,dále z toho vyplývá, že musíš se přihlásit i k silniční dani a platit ji, vést věci k evidenci firemního vozidla,cesty jízd atd.Jestli povedeš jednoduché účetnictví,dá se zvládnout sám, podvojné s účetní.Každé podnikání musí vést k tvorbě zisku a jestli budeš mít pouze náklady a zádné tržby po podání daň.přiznání počítej s kontrolou z berňáku.Do firmy na nákup auta a jiných věcí múžeš vložit své zdaněné peníze,které si po vytvoření zisku múžeš vzít zpět.Podnikat není vúbec jednoduché.

janh*
hodnocení

0x
A ty účtenky ti budou k čemu...
Ty náklady budeš hradit z vlastní kapsy?
Měl bys jít študovat,asi medicínu...

jenda2*
hodnocení

0x

Firma ještě ani nevznikla a už bude nákup vozu. Tak to je hodně divné. Finanční gramotnost asi stále na školách není... Řekl bych velice dětská představa o podnikání . Nikoho nezajímá webová stránka. Důležité jsou skutky, respektive hmatatelný výkon. A ten neexistuje. Pohádek je v TV plno. To spíše zavání nějakou divnou akcí.

donpapa

Přesně. To je tak směšné, že mě to až rozplakalo. Typický produkt českého vzdělávacího systému. Pro žáka je důležitý vůz s odpočtem DPH, pro učitele pak 45 000 Kč měsíčně. Přitom k použití není ani jeden z nich. Těm pár výjimkám mezi učiteli se omlouvám.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

no predstavujes si to jako hurvinek valku ale treba takovy jednoduchy priklad ktery jsem zazil u svych dvou zakazniku, firmy maji uz dlouha leta , maji tam nakoupene auta atd ale jsou to lide tesne pred duchodem, vydelano uz maji a na praci kaslou jeden posledni rok , druhy neco pres rok, proste zadne prijmy, jen vydaje, oba meli po priznani dph kontrolu a oboum neuznali vydaje za opravu firemnich aut ( udajne to byla jen jedna z vice neuznanych veci ) , mohli reklamovat,resit s ucetnimi, pravniky a stejne jim to bylo prd platne

takze se taky muze stat ze pekne narazis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]