Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
přišla jsem si pro zkušenosti zkušenějších žen/manželek podnikatelů. S přítelem jsem již 5 let. Vše bylo idilické. Jeho tatínek měl firmu, před rokem se však zdravotní stav jeho tatínka dost zhoršil a firmě se začal věnovat můj přítel.
Od té doby se jeho hodnoty naprosto obrátily. Má spoustu práce a na nic není čas. Vše se děje v děsném spěchu - nejsem na to zvyklá. Samozřejmě chápu, že pracovat je třeba. Stavíme si domeček, to vše něco stojí (ze svého platu bych si to dovolit prostě nemohla).
Příjde mi, jakoby teď moje role byla jen to, že jsem jeho přítelkyně. Cítím se že nic nezvládám. Mám pocit, že mi za ten rok kleslo strašně moc sebevědomí.
Zajímalo by mě, zdali s tím máte některá zkušenosti a jak to zvládáte?
Zdravím. Myslím, že tak to má většina párů. Chlapi se snaží rodinu finančně zabezpečit, jsou od rána do večera v práci. O víkendech chodí třeba na melouchy, nebo dělají kolem baráku. A ženské se zase starají o děti a o domácnost, o nákupy, též pracují atd. A podnikat v dnešní době a být úspěšný, je opravdu časově hodně náročné. Ale buď je na všechno čas a peněz málo, nebo jsou peníze a čas prakticky na nic. Tak to prostě chodí. Buďte mu oporou, i kdyby nebyl podnikatel, pokud je to správný a zodpovědný chlap, musel by se též sakra otáčet, aby uživil jednou rodinu, postavili jste si dům atd. Život zkrátka není jen idilický. Zatím nemáte děti, tudíž svůj volný čas můžete využít jak chcete. Můžete se zkusit zapojit do podnikání (pokud můžete být nějak příteli užitečná), můžete mít své koníčky, můžete se příteli starat o hezké zázemí (to je pro člověka též hodně důležité) atd. Nevím proč Vám kleslo sebevědomí. Jen proto, že přítel začal podnikat? Proto jste se přece nestala Vy méněcennou..
Nefňukejte, raději mu pomozte. On pracuje + staví domek. Má toho nad hlavu. Když nic jiného, připravujte mu aspoň dobrá jídla, aby se po návratu domů najedl a odpočinul si. Nevyčítejte mu nedostatek času, tím to obvykle začíná. A nedobře to končí.
Jinak - jste spolu už 5 let. Myslím, že by bylo záhodno uspořádat svatbu. Za ta léta je to vlastně už přechozený vztah. Proč jste se dosud nedohodli? Nelíbí se mu něco na Vás, nebo naopak Vám na něm?
Píši to proto, že nehody a smrt se nevyhýbají ani mladým lidem. Tím Vám nechci přivolávat nic zlého. Ale příklad zblízka: taky takoví dva na hromádce. 2 děti. Pracovali, pán stavěl domek, jako Vy. Ve 39 letech infarkt. Konec.
Paní zůstala bez prostředků. Protože nebyli manželé, dědictví se na ni nevztahovalo. Dědili rodiče toho muže.
Je to smutné, ale hodně mladých se bojí svatby. Přijdou děti, paní se prezentuje jako samoživitelka, pobírá dávky. Jistě, je to příjemný přídavek, ale když se pak něco stane, je z toho neštěstí hotové.
Tím vás oba nechci do ničeho tlačit, máte třeba důvod, proč nechcete být manželi, ale věřte, je to tak lepší. Pro rodiče i pro děti. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.