Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedení proti zaměstnanci prosazuje zájmy firem

Od: pit* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

v jednom státním ústavu mají dvorní dodvatele (státní zakázky) a jeden zaměstnanec (asi nějaký blázen ajtťák) je loajálnější než vedení, s kterým bojuje proti nim. Co byste mu poradili?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nic mu neporadím, když nic nevím o problému. Třeba je to jen nedorozumění.

pit*
Symptomy nasvědčují tomu, že se spíš než o nedorozumění jedná o korupci. Ajťákovi je cca 60 let a tam se odchází leda tak na úřad práce, než aby měl někde jinde reálnou šanci v oboru. Dneska se na 50+ v oboru kouká jako na stižené prašivinou.

Dělám ajťáka, poslední zaměstnání jsem změnil v 52. Teď je mi 58 a nabídky práce mi chodí každý týden (a ano, znají můj věk a životopis).

Myslím, že to o tom, že profesní kariéra končí v 50, je mýtus šířený těmi, kteří potřebují zdůvodnit svou neschopnost.

motak
hodnocení

2x

vilik*
hodnocení

1x
Aby tam nedělal. Nervy má člověk jen jedny.

hodnocení

0x

Ajťákovi bych poradil, ať dělá svou práci, která mu přísluší, a nesere se do rozhodování, které mu nepřísluší.

Vy v tom hrajete jakou roli? Ajťák, vedení nebo dodavatel?

pit*
hodnocení

Jasně, vyřídím, že zkušenější radí, pokud jde o korupci, ať drží hubu a krok.
pit*
hodnocení

Vyřídím, že zkušenější radí, pokud jde o korupci, ať drží hubu a krok.
vilik*
Tak pozor, dotaz o korupci vůbec nic neříkal.
Byl navíc napsán tak, že pokud slyším tenhle podtón, použitý v dotazu, okamžitě si takovou osobu řadím mezi neobjektivní stěžovatele, lidi nepříjemné, lidské bytosti někde na úrovni obtížného hmyzu.
Přesto jsem vám jinde napsal můj názor, přestože v běžném životě bych se od vás držel minimálně na vzdálenost násady od vidlí. Mám totiž dojem, že někdy více než jindy platí, že moudřejší ustoupí.
Pokud ovšem víte o nelegální činnosti, konejte podle zákonů a jděte splnit vaši povinnost oznámit vše, co je vám známo, příslušnému orgánu.
A zkuste se prosím příště vyjadřovat srozumitelněji a laskavě se přestaňte navážet do lidí, kteří se vám snaží nastínit jejich názor na váš dotaz. Zrovna v tomto vlákně jste to už nezvládl.
10.06.20 09:58

vilík, *palec*

Jedna věc je korupce ve veřejné správě, jiná věc jsou obchodní vztahy mezi firmami. Tam, pokud by se mě to netýkalo nějak osobně, bych to opravdu neřešil, a už vůbec ne z pozice řadového zaměstnance, který nezná souvislosti a může napáchat mnohem víc škody než užitku.
Jinak ale ten dotaz je opravdu zmatený, nějak z toho nerozumím, kdo je ke komu loajální a kdo proti komu bojuje a proč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]