Jako malá jsem prošla několika operacemi a měla různé diety. Doktoři si mysleli že mám alergii na lepek, sladké nebo mléko. Jenže nic z toho nebyla pravda. Před rokem jsem zašla k doktorovi, který mi řekl, ze mám steatózu jater. Jinak také ztukovatění jater, nechytila jsem to pitím alkoholu (není mi ještě 18). Dostala jsem rozpis co mám jist, co mi škodí a nějaké léky které jsem už dobrala. Dietu na játra jsem držela tak sotva měsíc, od té doby jím vše. Poslední dobou se cítím vyčerpaná, unavená, nedokážu být dlouho v pohybu a mám neustálou chuť na sladké. Díky tomuto jsem skončila závodně se sportem, už jsem to nezvládala. Mám pocit plnosti a ráda bych se pokusila začít jíst zdravě, přímo na játra. Je tu někdo, koho potkalo něco stejného/podobného?
S játry není radno si zahrávat, je to důležitý orgán. Únava je hlavním projevem onemocnění jater, projevuje se třeba i u žloutenky nebo mononukleózy. Rady lékařů jste dostala, tak je dodržujte. Dieta je důležitá, játra mají velkou schopnost se uzdravovat, každopádně bez vaší spolupráce to nepůjde. Ještě nejste plnoletá, tudíž předpokládám, že jako dítě jste pod bedlivým dozorem lékařů a chodíte na pravidelné kontroly a testy. Jistě by vás s touhle diagnózou nevypustili jen tak na ulici a starej se. Užívejte ostropestřec, je to vynikající hepatoprotektivní bylina. Nepijte alkohol a necpěte se sladkým a polotovary.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.