Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,neví zde nekdo co je pravdy na tom že když dám nesouhlas u lékových záznamů, že mi již lékaž nepošle E recept a budu si pro nej muset zajít osobně.Děkuji za odpověd.
jancaak - ano, měla jste "klasický" e-recept a OP nebyl potřeba. Pokud by lékař zapsal lék do LZ, tak ho tam lékárník uvidí, nepotřebujete žádný recept psaný ani ten e-recept, ale jenom OP a lék dostanete. Jinak řečeno, až Vám dojde lék, který pravidelně užíváte (byl již v minulosti předepsán), tak si jen dojdete s OP do lékárny pro další balení léku (a nemusíte obtěžovat lékaře žádostí o recept). Kdo s LZ nesouhlasí, tak musí mít stále recept (e-recept) a lék jen na OP nedostane.
Dobrý den, myslím, že to je tak, že při nesouhlasu s LZ Vám nemůže lékárník vydat lék bez receptu a jen na předložení OP (což je nyní novinka), protože nebudete mít záznam o léku v LZ. Vydání léku na e-recept se nemění. Zdravím!
Dobrý den, byla jsem se zeptat v lékárně jak je to od června s vydáváním léků na OP. Myslela jsem si, že půjdu do lékárny s OP, tam načtou QR kód z OP a budou vidět jaké léky beru a vydají mi je. Že nebudu muset k lékaři osobně a nebo se tam horko, těžko dovolávat. Tak mě ujistili, že to tak není. Musím si sehnat recept u lékaře. Lékař musí zadat recept do systému. Už mi ho nemusí dávat papírově ani posílat SMS. Pak mohu přijít do lékárny jen s OP a načtením QR kódu z OP je to na rodné číslo se otevře lékový záznam kde vidí recept zadaný lékařem. Je to kvůli tomu, že každý nemá chytrý mobil a nemůže zobrazit QR kód receptu a lékárníci musí vypisovat dvanáctimístný kód z malého mobilu ručně do počítače a to zdržuje. Když zadáte nesouhlas u lékových záznamů, tak možná budete muset k lékaři pro recept v papírové formě, protože lékárník váš lékový záznam neotevře. Je na rodné číslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.