Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo nabízí tykání?

Od: ht* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,chci se zeptat:kdo nabízí tykání,když je žena mladší o 15 let než muž?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já osobně si myslím, že důležitá je všeobecná slušnost mezi lidmi. A vůbec by mi nevadilo, kdybych dostala nabídku na tykání od mladšího člověka. Stejně tak já klidně pozdravím i mladšího. A když už si s někým tykám - například z nějaké oslavy - tak v tom pokračuji i nadále. Ne, že bychom potom v práci na sebe koukali jak "vyvorané myši". :D A zde tedy i pár zásad: *placni*

Tykání mezi sebou používají známí, kamarádi a přátelé a je výrazem jejich blízkého vztahu. Stejně tak může ale vyjadřovat neuctivost, když je použito v nevhodnou chvíli směrem k člověku, kterého neznáme a kterého třeba chceme i urazit. Typickým příkladem tykání při hádkách řidičů apod.
Než si lidé začnou tykat, měl by to jeden z nich druhému nabídnout. Kdo by to měl být, se řídí zásadami, které jsou shodné se zásadami při podávání ruky.
První tykání nabízí:
- starší mladšímu
- významný méně významnému
- žena muži

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Řekl bych,;) že určitě žena

marenka*

Žena ano, ale ne pokud je muž její nadřízený ;)Tykání může navrhnout pouze společensky významnější osoba, tedy žena, starší, nadřízený. "

michala*
hodnocení

0x

Záleží jak jste si nakloněni, pokud je to dobrý známý a chcete aby Vám tykal, tak mu nabídněte tykání vy.

papene*

Nezáleží také na postavení?*nevi*

*cteni*Zde najdeš víc: google.cz/...

Špaček ti odpoví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]