Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chci se zeptat:kdo nabízí tykání,když je žena mladší o 15 let než muž?
Já osobně si myslím, že důležitá je všeobecná slušnost mezi lidmi. A vůbec by mi nevadilo, kdybych dostala nabídku na tykání od mladšího člověka. Stejně tak já klidně pozdravím i mladšího. A když už si s někým tykám - například z nějaké oslavy - tak v tom pokračuji i nadále. Ne, že bychom potom v práci na sebe koukali jak "vyvorané myši". :D A zde tedy i pár zásad:
Tykání mezi sebou používají známí, kamarádi a přátelé a je výrazem jejich blízkého vztahu. Stejně tak může ale vyjadřovat neuctivost, když je použito v nevhodnou chvíli směrem k člověku, kterého neznáme a kterého třeba chceme i urazit. Typickým příkladem tykání při hádkách řidičů apod.
Než si lidé začnou tykat, měl by to jeden z nich druhému nabídnout. Kdo by to měl být, se řídí zásadami, které jsou shodné se zásadami při podávání ruky.
První tykání nabízí:
- starší mladšímu
- významný méně významnému
- žena muži
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.