Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit skvrny od tuže z trička

Od: smudlinka* odpovědí: 5 změna:

Může mi někdo poradit čím se dá odstranit z trička tuž. Ve škole jsme malovali výkresy tuží a mamka jak to zjistí mě asi zabije.

Děkuju vám za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

0x

pokud vím tuž nejde odstranit ničím - mě se to nikdy nepovedlo.

marenka*
hodnocení

0x

Hledám na netu, zatím jsem našla, že tuš z látky musí "vypěnit" - takže namočit, posypat kypřícím práškem a tu černou pěnu sundávat, nenechat to znova vsáknout, nebo rozpliznout na větší flek. *nevi* Jdu pátrat dál ;)

doplněno 10.04.10 20:13:

prý lihem *sok*

doplněno 10.04.10 20:14:

líh a voda, 1:1 ;)

karina*
hodnocení

0x

smudlinko, tak to dělej mamince pomyšlení, jinak jsi mrtvá *smich* .Doufám, že to tričko nebylo navic její. Tuž nelze odstranit. Max. to vydřeš i s barvou a stejně tam bude flek. Pouze časem praním skvrna od tuže zesvětlí, ale pořád tam bude. Příště si vezmi do školy staré tmavé tričko, nebo plášť. My nosili bílý - bylo to na něm hezky vidět.*smich* Karina

doplněno 10.04.10 20:19:

tedy asi mluvíme o tuši že?*smich*

zuzee*

asi ano, taky jsem napsala tuž a všimla jsem si až bylo pozdě *smich*

bena*
hodnocení

0x

Hlavně ne benzín a technický líh.

Dneska to tak znečišťujou, že to může zanechat mírné mastné skvrny.

Nejlepší voda a čistý líh (ten koupíte v lékárně) v poměru 1:1...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]