Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seriál který běžel v devadesátých letech

Od: neasi odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

hledám seriál, na který mi zbylo jen pár vzpomínek. Pamatuji si, že ho dávali v televizi, když jsem byl ještě malé škrvrně někdy v rozmezí let 93-98. Vím že to šlo ve stejné době, jako gumáci, knight rider a různé další podobné seriály, například mi z té doby zůstává v hlavě Planeta opic jako seriál? Nebo něco na ten způsob.

Bohužel si o seriálu pamatuji hrozně málo, v podstatě jen že byl nejspíš loutkový a že byl hororový. Pamatuji si, že buď jedna epizoda, nebo možná celé se to točilo kolem mlýna, a že když to začínalo, tak nějaký vypravěč četl takové filosofické řeči hlubokým hlasem. Pamatuji si scénu, kdy jede vůz s koňma a na něm myslím sedí ty loutky a ten vypravěč do toho mluví hlasem něco o smrti. Pamatuji si poměrně jistě, že to mělo krátký formát, tak deset minut. Nejsem si úplně jistý, jestli to bylo černobílé, možná ano.

Vím poměrně jistě, že to asi neběželo samostatně, ale byla to součást nějakého jiného bloku, něco jako magion, nebo takový podobný pořad, kde dávali tuším různé další věci. Ale možná to taky beželo před zpráváma, hm. Mám pocit že to nebylo úplně pro děti.

Zkoušel jsem už několikrát hledat všude možně, procházet různé žebříčky s československými loutkovými filmy a seriály, ale možná si to prostě pamatuji blbě, nebo to možná nebylo československé, ale třeba německé.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

4x

Toulky krajem? ceskatelevize.cz/...

nov

Pouze 2 díly ke shlédnutí.

ceskatelevize.cz/...

ceskatelevize.cz/...

bublik*

Nevím, jestli je to seriál, který tazatel hledá, ale děkuji za dobrý tip.

janh*
hodnocení

2x
Fimfárum(1a2) od Wericha,ale to bylo později zfilmováno(2002 a 2006).

hop®
hodnocení

0x

Jak bylo řečeno, možná to byly jednotlivé pohádky z knihy Fimfátum od Jana Wericha, podívejte se na ČSFD...

Seriál který běžel v devadesátých letech

neasi
hodnocení

Myslím že fimfárum to nebude, protože to je takové pozitivně laděné, to o čem mluvím já bylo hodně depresivní a skoro určitě černobílé.

hodnocení

0x

z vašeho pipisu mne napadl Čarodějův učeň csfd.cz/...

ale to je spis film, nevim jestli to dali i jako serial a depresivni je to dost ...

hodnocení

0x
Budu mimo mísu- loutkovy není ani jeden. Ale tak třeba... Děti z kouřové hory- pamatuji si,že jsem se u něj bála. Nebo Strašidelná škola, Strašidla pod Čertovým kotlem *nevi*

neasi
hodnocení

Jinak teď jsem si vzpoměl, a doufám, že mě jen neklame paměť, ale specifické na tom bylo, že to bylo hrané s velkými loutkami, o velikosti normálních lidí, v normálních prostředích. Tedy loutky "chodily" v lese a k natáčení se používal normálně mlýn / dům, koně táhnoucí vůz byly fakt koně.

neasi
hodnocení

Wow, děkuji, skutečně to nejspíš jsou Toulky krajem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]