Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se počítá neděle v nepřetržitém provoze?

Od: puma* odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer,je nějak zvlášt ohodnocena neděle pracujícím v hotelu?Pracuji jako pokojská,máme málo hostů na zítra,takže mě prý zítra úklid nějakého bytu,asi šéfova kamaráda,nebo co,má na to právo,,?Že je prázdný hotel ,za to přeci nemůžu,už mě to vážně štve-tahle dnešní doba,která přeje jenom vychytralým hrabivákům,minulý týden jsem dělala velký úklid po řemeslnících,to se taky počítá jako běžný úklid,,,?Mám pocit,že když se neozvete a děláte,tak si každý myslí .,že jste hloupý a cvičí s Vámi.díky za odpověd,

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jozinec
hodnocení

0x

Proč nedáte výpověď? Zaměstnavatel si určitě oddechne a bude mít od vás konečně pokoj.

puma*
hodnocení

Děláte si srandu?

kytka*

A neštve Vás náhodou, ta manažerka Vašeho hotelu?

jozinec

Vážená, s těma pindama, které tady pravidelně prezentujete, byste u mě v práci vydržela tak maximálně 2 hodiny. Pak byste dostala pár sekund na opuštění mého hotelu, pokud byste to nestihla, tak by váš krok zrychlil můj pes. To je asi tak vše, co mohu k vaším výjimečně hloupým příspěvkům říci. Čest vaší práci ...

puma*
hodnocení

Vážený,nechápu co si to vůbec dovolujete,z vás bych si určitě sedla na zadek,nechtěla bych být váš zaměstnanec-chudáci,ale podle vašeho psaní -jistě jsou spokojeni a pracují za bezva mzdu.Myslíte si,že můžete všechno,nebo jak,,?

8976*
hodnocení

0x

Jářku - jste nejlepší za celý den - potěšila jste mne - kolipak je vám let a kde jste pracovala před štací v hotelu?

puma*
hodnocení

Jak to s tím souvisí,,,?Odpoví mi někdo,zda je to normální,?děkuji

kytka*

Pokud NEMÁTE ve smlouvě přímo specifikováné místo práce,adresu hotelu,kde pracujte,tak vás může přeředit na místo jiné pokud není práce v hotelu.Buďte ráda ,že máte práci.

puma*
hodnocení

Bezva,proto jsme zvonili klíčemi,já tedy ne,nemám ráda tuhle dobu-kapitalistů,vykořistovatelů.

cyril*

Tak jste zvonila třeba proto, abyste pracovat nemusela. Dnes Vás přece nikdo nenutí. Nebo naopak si zkuste provozovat svůj hotel nebo něco podobného, ať vidíte jak lze rychle a snadno zbohatnout, zvláště za přispění oddaných zaměstnanců!

michala*

Buďte ráda ,že máte práci. Tak nebuďte zticha a jděte za zaměstnavatelem a neplejtvejte časem tady na poradně, on nejspíš ví proč Vás přeřazuje a co si může dovolit, aby to bylo v souladu se zákoníkem práce. Zdarec.

moxa*

Pokud nemáte ve smlouvě místo výkonu práce, je to v rozporu se zákoníkem práce. Podle mě na to Váš zaměstnavatel právo nemá (protože to místo ve smlouvě jistě máte), ale souhlasím, že pokud bych si chtěla udržet práci, tak bych to neřešila. A radši bych uklízela u šéfova kamaráda než koukala celou neděli z okna hotelu :)

mathe

"Odpoví mi někdo,zda je to normální,?"

Normální je, že jako zaměstnanec peacujete podle pokynů zaměstnavatele v souladu s pracovní smlouvou. Obsah své pracovní smlouvy znáte nejlépe vy sama. Pokud s prací nejste spokojena, je normální, že se pokusíte najít si jinou. Jestli ale dospějete k závěru, že dnes při vysoké nezaměstnanosti to není jen tak, je normální, že dáte přednost práci před evidencí na ÚP. Stačí? ;)

raadek*
Pumo, podle odpovedí na vas dotaz vidite jaka je realita. Pokud nepracujete ve velkem podniku se silnymi odbory, tak nic nezmuzete a budete muset uklizet cele rodine vaseho zamestnavatele, jeho kamaradum a znamym. Mate pouze dve moznosti, ktere uz znate. R.
8976*

Odpoví mi někdo,zda je to normální,?"

ano je to normální, doba kdy jsme si byli všichni rovni je dávno pryč, za 20 let si mohl každý rozmyslet zda bude na někoho dělat nebo bušit sám na sebe, ponechávám stranou lumpy a darebáky - kteří mi jsou celkem u p..., můj kamarád vždy když je někdo ukřivděn dává k lepším rčení - kdyby ses líp učil - tak by jsi mohl dělat v Praze na vládě". Mám na mysli ty poctivé a pracovité mravenečky kterým nic jiného než založit živnost nezbylo...a museli začít makat, protože ono se rychle pozná když někdo umí - nebo je lempl a fušer, a velmi rychle se to roznese...

ANO JE TO ÚPLNĚ NORMÁLNÍ ŽE KDYŽ VÁM NĚKDO DÁVÁ PLAT TAK PO VÁS CHCE PRÁCI, MÁTE ALE ŠANCI MU ŘÍCT ŽE PRO NĚJ PRACOVAT NEBUDETE A JÍT ZA NĚČÍM LEPŠÍM, bohužel jsem Vás asi nepotěšil ale jinak to nefunguje...

abdul*
hodnocení

0x

práce neděle - pokud jste státní zaměstnanec,přísluší vám příplatek 25 % z průměrné mzdy.Pokud jste zaměstnána u soukromníka, tak je ten příplatek 10%.

úklid u šéfova kamaráda - záleží co máte ve smlouvě, kde bude pravděpodobně rozhodující místo výkonu práce, to znamená pokud máte např.místo výkonu práce Praha a šéfův kamarád je z Prahy, máte smůlu.

velký úklid po řemeslnících - velký úklid je jako malý úklid za předpokladu, že máte hodinovou mzdu, což je pravděpodobné.

pokud nejste s prací spokojena, zkuste si najít něco jiného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]