Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občan Sk

Od: ratchet odpovědí: 4 změna:
Zdravím... mám mnoho otázek. Týkající se občana Slovenské Republiky.
1) Sociální a zdravotní pojištění, člověk kterému je 18 let ale nepracuje ani nechodí do školy, je občanem SK, je povinen to platit na území SK?
2) Přestěhování z SK do Čr,změna trvalého bydliště, jaké jsou povinnosti?
3) Jak se řeší zdravotní a sociální pojištění v Čr pokud se osoba z SK zdržuje na území Čr více jak 1 rok?
4) Jaké můžou být pokuty z nedbalosti pro občana SK který se zdržuje na území Čr?
Budu rád za jaké koliv info nebo odkaz kde se to dočtu. V případě že bude někdo znalí v tomto oboru měl bych pak další otázky. Mám kamarádku a ty otázky jsou přesně kvůli tomu. Předem děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kkk*
hodnocení

0x
Zdravotne si musi platit v kazdom pripade na SR, plno ludi ma dlzoby za to, je jedno ze kde sa zdrzuje, ak inde neplati, docialne si platit netreba, neni to povinne. Najlepsie ked sa pojde spytat osobne. A bud sa nahlasit na urad prace, alebo do skoly, alebo do roboty. Zdravotne je povinne ci robis ci nerobis, ostatne neviem odpovedat.
ratchet
hodnocení

Děkuji za odpověd, tak už aspoň vím první průšvih co má...

hodnocení

0x

Z čeho tedy žiješ, pokud nepracuješ, ani nestuduješ? Žebráš, kradeš...?*ee*

Co kdybys onemocněl, či měl úraz? Když řešíš zdravotní pojištění po víc jak roce?

Víš, nejsem žádný rasista a Slováky jsme brali vždycky jako bratry. Ale pokud tady nikomu ničím neprospíváš, nemakáš, vrať se raději domů na Slovensko. Podobných tady máme dost vlastních, netřeba si pěstovat další z jiných zemí.

Pokud budeš pracovat či studovat, je to o něčem jiném. Ale klickovat se můžeš i doma na Slovensku. Jaga.

Vidím, že otázka se netýká přímo Tebe, ale někoho jiného. Přesto můj názor je stejný.

ratchet
hodnocení

Byl bych radši za odpovědi na otázky které jsem zde položil... tomu aby ten človék nebyl k ničemu chceme zabránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]