Nejste přihlášen/a.
Nevzdávejte to.Znám několik lidí co autoškolu dělali několikrát a domů chodli se slzami v očich a psychicky na dně,dnes jsou z nich normální dobří řidiči.
Určitě bych změnil instruktora i když je třeba fajn tak je to s ním o psychice.
Co Vám dělá problém u tramvají? Asi se to lehce říká a nezdá se to ale tam je to zrovna jednoduché.
Na řízení vozidla musí být opravdu buňky, stejně, jako třeba na jazyky, hru na nějaký nástroj apod. Jsou lidé, že to nedají.
Nelámala bych to přes koleno a skončila. Paní učitelka totiž vidí, že se jí do rukou dostal někdo, komu to nejde a myslí si, že z Vás bude pořád ždímat další peníze, příplatky za hodiny navíc apod. Proto z Vás za každou cenu kouká udělat řidiče.
Skončete a hotovo. Třeba za 10 let to půjde líp. Víte, přiznávám se, že pokud by Vám to dali, nechtěla bych Vás potkat v běžném provozu. Takový člověk je nejistý, rozklepaný, sám neví, co v nejbližší chvíli může udělat. Možná byste mohl udělat nešťastným sebe či někoho jiného.
Rozhodl jste se rozumně, když to nejde, nebudu to pokoušet. Časem se uvidí.
U nás to před lety paní středního věku udělala až na podeváté. Když začala jezdit, každý se jí vyhýbal. Jednou jela naším směrem před námi, my radši na 10 minut zastavili a počkali, až odjede. Nehod měla nepočítaně, naštěstí jen samé plechy. Proto si myslím, že jste se rozhodl správně. Paní učitelce jde o kšeft, možná by to dala i orangutanovi, kdyby dobře platil. Jaga.
Zdravím, lze udělat i to, že můžete požádat o svou knižku jízd a přejít do určité doby k jiné AŠ a tam kurz dodělat, třeba i mimo svoje bydliště, někde, kde se ani do velkého města nejezdí.
Možná jsou to jenom nervy z mega provozu. Potom začnete pomalu někde na vesnici s někým, koho znáte a je kliďas a postupně se prokoušete až ke složitým situacím. Toto lze ovšem doporučit pouze tehdy, je-li problém pouze v tom, co popisujete, ostatní situace nejsou problém, předpisy a značky vše dokonale znáte. Nezapomeňte, že pokud to takto uděláte a výjde to, tak určitě nejezdit v provozu s tramvajemi, pokud Vás někdo neohlídá, že už to znáte! Tramvaj nic neopustí, je to jako srážka s vlakem, byť se na to často zapomíná - také nemá kam uhnout a brzdí podstatně déle a na delší vzdálenosti.
garaz.cz/... (signály pro tramvaje a zbytek MHD je fakt dobré znát)
Nemůžou Vás nutit do něčeho co již nechcete. Je několik možností-a) má jen obavy,že budou muset (AŠ) vracet část Vašich peněz! -b) zda Vám netvrdí abyste to nevzdával a platil jim dále-další přísun Vašich peněz nebo za c) opravdu vidí že na to máte ale jste zmatkař a... Osobně asi bych zaplacenou sumu AŠ vyčerpal a stopnul to.Navíc nevím jestli to ještě platí,ale v minulosti bylo, že když 3x neuděláte zkoušky,tak je nutnost absolvovat nový kurz!
Zdravím. Není žádná taková povinnost. Pokud se na to necítíte, tak to prostě ukončete a řekněte, že pokračovat již nechcete a nebudete. Nemá smysl to lámat přes koleno. Někdo na to prostě buňky nemá a pak je lepší jezdit raději tou tramvají jako cestující. Než být špatný a vystresovaný řidič, to raději ten řidičák nemít. Nenechte se do toho nutit!
Zdravím,
být tebou, tak už do toho nejdu. Dělat zkoušky po 10. je už dost hodně a možná uděláš lépe, když to necháš být. Někdo na to je a někdo prostě ne. Ale furt je lepší to nechat být, než se do toho nutit a pak někoho sejmout nedej bože. Ne fakt upřímně, neber si to zle, ale já bych se takovýho řidiče bál. To, že tě učitelka nutí je možná i proto, že na tom dost vydělávají a z tebe mají nějaký peníz.
Tak si běžte udělat autoškolu někam do vsi. Ono je opravdu rozdíl, dělat autoškolu v Praze a někde na vesnici, kde jezdí mezi vískami po rovné silnici a když zajedou do města, je tam jedna světelná křižovatka. Však taky pak někteří, co umí řídit jen u nich na vsi, do Prahy autem nejedou, nemají na to, je to na ně velký provoz, ve kterém neumějí řídit. My takové méme příbuzné, starší lidi, řídí, ale na návštěvu je musí vozit děti, oni na to nemají.
Já taky dělala v Praze, konkrétně na Praze 6, dva pruhy v jednom směru, dva v druhém a mezi tím pruh pro tramvaje. A udělala jsem až na potřetí, nejspíš ze soucitu, protože aktivně řídit jsem byla schopná až mnoho let po získání ŘP až po tom, co jsem jezdila jako spolujezdec s dnes už manželem.
Moje tchyně začala řídit až po 50 roce věku, když musela. Mnoho žen řídit prostě nezačne, protože vedle nich sedí partner, který je neuvěřitelně stresuje. Já jsem taky začala řídit až sama, protože jsem chtěla řídit. A dnes jsem tomu ráda a manžel je rád, že mě nemusí vozit po nákupech, že když někam jdeme, může si on dát pivo a já ho odvezu domů. Tak to nevzdávejte, někomu to holt trvá dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.