Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za předmět - viz obrázek

Od: smode* odpovědí: 6 změna:

Hezký den všem.

Ví někdo co za předmět se nachází na přiložené fotografii, příp. k čemu takové zařízení slouží? Zmíněnou věc mi přinesla paní sousedka - našla ji při úpravě zahrady zahrabanou v zemi. Když mi říkala: "..mám na verandě na šňůrkách plechovky a tak jsem si říkala že bych to tam taky pověsila aby to "cimdlalo" spolu"...tak jsem jí řekl ať to zatím nechá na zemi. Pro představu velikosti je v horní části fotky kousek betonové zatravňovací dlažby.

Co je to za předmět - viz obrázek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Plynová lahvička - slangově bombička. Používala se ve vodních hasících přístrojích. V té části napravo byl takový ,,camprlík´´ který se při úderu na spoušť hasičáku odlomil, plyn unikl z lahve a natlakoval hasicí přístroj, načež začala voda stříkat.

zakus*
06.06.20 15:15
hodnocení

2x

Olovnice.

mak*

Olovnice? Mě to teda spíš připomíná granát do minometu nebo jinou munici. Případně bombičku na CO2 nebo jiný plyn.

hodnocení

0x
Podle mne zednická olovnice , jen doplnit špagát.

smode*
hodnocení

Všem děkuji za odpověď.

Přiblížím jak se situace vyvinula: Jeden ze sousedů při myšlence na leteckou pumu zavolal policii. Policisté řekli že nevědí a přivolali pyrotechniky z Prahy. Po jejich příjezdu zazněl verdikt: "Součást starého hasícího přístroje." Tímto děkuji zejména rádci jménem Promon :)

houbes*
hodnocení

0x
To je ze starých hasičaků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]