Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat spacák na léto?

Od: jill odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, v tomhle se moc nevyznám, ale ráda bych si koupila nový spacák. Protože v tom starém je mi zima. Ráda bych, aby byl dobře skladný, ale hlavně, aby mi nebyla zima.
Našla jsem jeden, který se mi zamlouvá, komfortní teplota je 13°C, myslíte, že na letní přespávání venku to stačí?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Nejde posoudit dle vámi uváděné teploty, také záleží na materiálu. Dejte sem odkaz vámi vysněného spacáku, mrkneme na něj.

jill
hodnocení

id

Pokud budete přespávat na chatě, pak ANO. Chcete-li přespat venku pod širákem nebo ve stanu, tak NE. Od země je chladno i v létě a vámi uváděný spacák má malou izolační náplň - 50 g. Běžte do střední třídy ZULU 900, má dvojitou izolaci proti vašemu a pouze o 20 dkg je těžší.

jill
hodnocení

Takže ve spacaku, který doporučujete, mi bude teplo, aniž bych pod sebou měla karimatku?
Jinak mockrát děkuju za pomoc.
id

Není zač děkovat, ráda pomohu, když mohu. Třeba dá někdo z rádců ještě vhodnější radu.

To jsem nenapsala, karimatka je základ. Jakýkoliv z těchto levných spacáků není vhodné hodin přímo na zem, něco pod sebou musíte mít. Prodávájí se i skládací karimatky, abyste netáhla nahoře na báglu srolovanou karimatku. Kdysi jsem měla i karimatku jako z alobalu, nevím zda se ještě vyrábí. Ta se poskládala do úhledného balíčku.

jhfd
No, já mám doma takhle lehký spacák a v září uvnitř (bylo tedy pootevřené okno a bylo to v Krkonoších) jsem v něm mrzla. Od té doby těmto lehkým spacákům nevěřím. Jako dovnitř, když bude venku 30 ok, ale jinak...

mil®
hodnocení

0x

Karimatku určitě, třeba i samonafukovací nebo i nafukovací. Roky spím na normální karimatce. Radím taky do spacáku vhodné oblečení, nejlíp bavlněné, ale v dnešní době je asi i jiné vhodné, chce to vyzkoušet aby nebyla zima i pocitová. Dělají i bavlněné vložky do spacáků, to je taky dobrá vychytávka.

Různé maličkosti jsou důležité, například nikdy nejít do spacáku v ponožkách, které jsem měla na sobě během dne. Totiž i když to není poznat, vždycky jsou trochu zavrhlé a pak v nich zebe. Jednou bylo studené léto, nebrala jsem sebou ale rukavice, tak jsem si v noci dala na ruce ponožky. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]