Nejste přihlášen/a.
Pokud budete přespávat na chatě, pak ANO. Chcete-li přespat venku pod širákem nebo ve stanu, tak NE. Od země je chladno i v létě a vámi uváděný spacák má malou izolační náplň - 50 g. Běžte do střední třídy ZULU 900, má dvojitou izolaci proti vašemu a pouze o 20 dkg je těžší.
Není zač děkovat, ráda pomohu, když mohu. Třeba dá někdo z rádců ještě vhodnější radu.
To jsem nenapsala, karimatka je základ. Jakýkoliv z těchto levných spacáků není vhodné hodin přímo na zem, něco pod sebou musíte mít. Prodávájí se i skládací karimatky, abyste netáhla nahoře na báglu srolovanou karimatku. Kdysi jsem měla i karimatku jako z alobalu, nevím zda se ještě vyrábí. Ta se poskládala do úhledného balíčku.
Karimatku určitě, třeba i samonafukovací nebo i nafukovací. Roky spím na normální karimatce. Radím taky do spacáku vhodné oblečení, nejlíp bavlněné, ale v dnešní době je asi i jiné vhodné, chce to vyzkoušet aby nebyla zima i pocitová. Dělají i bavlněné vložky do spacáků, to je taky dobrá vychytávka.
Různé maličkosti jsou důležité, například nikdy nejít do spacáku v ponožkách, které jsem měla na sobě během dne. Totiž i když to není poznat, vždycky jsou trochu zavrhlé a pak v nich zebe. Jednou bylo studené léto, nebrala jsem sebou ale rukavice, tak jsem si v noci dala na ruce ponožky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.