Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad a masaz

Od: creepy odpovědí: 7 změna:
Zdravim,posledniho pul roku se mi zacala objevovat bolest zad po sportu nebo fyzicke namaze.Kdyz nedelam.nix fyzicky narocneho zada jsou naprosto v poradku.Chci se zeptat pomuze mi od bolesti maser,samozrejme pocitam s XY navstevami dokud se svaly neuvolni.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Při bolestech zad si najděte fyzioterapeuta, ten vám může pomoct a poradí se cvičením. Masáže jsou v tomto případě na h...

id
hodnocení

0x

Když fyzicky nepracujete, tak jsou záda OK. Tak co by masér měl uvolňovat? Vy musíte zpevnit svalstvo cvičením, denně 10 minut nebo ob den půl hodinky. Cviků lze na netu najdete spoustu. Naše rh doktorka mi povídala, jo děvče, bolí tě záda? To máš z toho, že máš rozgajdané břišní svaly.

Vím, je pohodlnější si lehnout na břicho a masére pracuj. Toho maséra si dejte za odměnu k vašemu cvičení.

hodnocení

0x

Samozřejmě, že masáže pomohou. Chce to ale chodit aspoň 1x týdně. Ovšem musíte najít maséra, který to opravdu umí (a těch moc není). Problém s bolestí zad mám už hodně let, vystřídal jsem několik masérů, ale pomohli mi snad jen 2 (bohužel jeden zemřel, druhý se odstěhoval 100 km daleko). Všichni ostatní sice masírovali zdánlivě úplně stejně, ale bez valného výsledku. Cvičení je samozřejmě důležité, aby se masáží odblokované svalstvo zpevnilo a znova nezatuhlo.

hodnocení

0x

Žádný masér na záda v akutním stavu, nesáhne. Jedině uvolňovací cvičení pomůže.

doplněno 05.06.20 08:58:

Moje mladá a moje snacha v tomhle pracují už po mnoho let. Masírují jen, když jsou bolavé svaly, ale jakmile je problém v páteři, tak vůbec. Máte pravdu, nevíme, co tazatelce je. ;) Moc se mi líbí dtektivové od koní, když jsou bolaví, jak zobnou aspyrin a vlezou si do horké vany. Kdyby to bylo tak jednoduché, že?

Ona je otázka, proč záda bolí. Samozřejmě při vyhřezlé ploténce, nebo akutním zánětu masírovat nelze. Podle dotazu se ale spíš jedná o zatuhlé nebo namožené svaly a na ty je masáž dobrá, naopak samotné cvičení moc nepomůže.

creepy
hodnocení

Presne tohle si myslim...ja netrpim chronickou bolesti,jak rikam kdyz nebudu tyden nic delat(fyzicky,sportovat)tak mam klid.Jak rikate,vypada to na namozeny sval.No uvidime dnes budu volat k fyzio/maserovi
pb®

To je přece jasné, proč záda bolí. Protože lidé všeobecně neumí stát, dýchat, sedět, chodit. Všechny běžné každodenní činnosti doprovází špatné pohybové návyky, pak je jen krůček k tomu, aby nějaká svalová skupina ochabla, jiná se přetížila a důvod bolesti je hned na světě. Kdo z nás může dát ruku do ohně za to, že ví jak se má správně stát a dýchat a dělá to? Kdo z nás cvičí a cvičí každý den? Mně třeba záda ani krční páteř nebolí, ale já cvičím. A když občas něco bolí, znám cviky, jak se odblokoval. Ovšem někdy to zabere i dva tři dny, než ten blok povolí. Ovšem ano, než jsem začala cvičit, tak občas problém s pohybovým aparátem byl. Občas bloklé rameno, občas přetížená krční páteř, i teď občas cítím SI skloubení. Ale vím jak na to a hned hned si jdu bedra uvolnit. Těch cviků je tolik, že se dají dělat ve stoje i v leže a když jde člověk napříč všemi druhy cvičení, zjistí že stejný postoj mu ukážou v józe, pilates, na rehabilitaci i na spiraldynamik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]