Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lhůta převzetí zásilky

Od: zmatek odpovědí: 2 změna:
Dobrý večer,
když je někomu doručována písemnost do vlastních rukou a dotyčný si ji nevyzvedne, tak je po 10 dnech považována za doručenou. To jsem se dočetla na více místech na internetu. Jen bych se chtěla zeptat, jestli tomu správně rozumím? Jelikož se nepíše o 10 PRACOVNÍCH dnech, chápu správně, že se do té lhůty 10 dnů počítají i víkendy?
To stejné bych se chtěla zeptat i v druhém případě, kdy jsem něco řešila na obecním úřadě se sousedem. Došlo mi rozhodnutí, kde se uvádí, že má soused 15 dnů na možnost podání odvolání. Opět nevím, zda je myšleno "čistých" 15 dnů nebo 15 pracovních dnů, čili to už by byly 3 týdny (celkem 21 dnů).
Děkuji předem za vysvětlení.
Jen si chci být jistá, jak to vlastně je.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U těchto lhůt se zpravidla jedná o kalendářní dny, avšak když poslední den lhůty vyjde na víkend nebo na svátek, posouvá se lhůta na nejbližší pracovní den.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tím se myslí kalendářní dny (včetně svátků nebo víkendů). Jinak by se muselo uvádět, že jde o dny pracovní. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]