Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat spolubydlící z bytu

Od: jakell® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

jsem jediný chlap na bytě se 3 holkama. Všechny jsem dostal na byt já. Bohužel v poslední době jsme se s 1 trochu víc sblížili a začalo se to hroutit. Domácí je fajn chlap a mám s ním výborný přátelsý vztah. Je to možná nefér k ní, ale rád bych jí obměnil, protože mi poslední dobou začala dost ztěžovat nejen studium, ale i to bydlení. Jsem na bytě nejdéle ze všech a snad jako jediný to tady opravdu uklízím a opravuju, když je něco třeba.

Máte na tento problém radu?

Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Toto asi nebudete chtít číst, ale přesto Vám to napíši. V minulém vlákně jste se ptal na to, jak se donutit starat se o své věci a nezkoušet to na ni. A v tom dnešním se ptáte, jak ji dostat z bytu pryč..To je k ní skutečné nefér a nechtěla bych Vás za spolubydlícího. Proč se neodstěhujete Vy sám, když situaci nezvládáte? Dle Vašich příspěvků máte problémy především Vy sám. S někým jste se domluvil na spolubydlení a když Vám není pak po chuti a nastanou problémy, chcete ho vyštípat pryč. No, ale chcete radu, takže radím promluvit si s ní na rovinu a dohodnout se na tom, zda půjdete Vy nebo ona. Neberte to prosím ve zlém, ale najděte si spolubydlení s klukama, když to s holkama nezvládáte..

hodnocení

V pohodě, naprosto Vás chápu.

re4zon
hodnocení

3x
Nebudu moralizovat jako ostatni a reknu vam, ze jak ji dostat pryc zavisi na tom kdo ma jakou smlouvu a s kym. Pokud ma podnajemni, tak ji jednoduse ukoncete.
hodnocení

Smlouva je s domácím, asi stejná jako já. Prostě nájem.

re4zon
Jak najem? Kazdy ma pronajaty pokoj a smlouva je najemni nebo podnajemni jeste pres nekoho? Tak jako tak je reseni domluvit se s domacim, at ji smlouvu ukonci.
hodnocení

No a já bych právě potřeboval poradit, jak domácího přesvědčit k tomu ukončení, aniž bych si ho něják rozhádal.

Co kdybyste našel a domácímu nabídl novou spolubydlící za větší nájem?

hodnocení

2x

Nejjednodušším řešením bude, když si nové bydlení najdeš Ty.

hodnocení

1x

Už rozumíte rčení: Co je v domě, není pro mě. *hej* Opravdu platí stále a furt!

hodnocení

Svatá pravda. Znal jsem ho i před tím... ale holt jsem trubka a musím si to okusit na vlastní pěst.

hodnocení

1x
Pokud neodejde sama či nebude mít náký dúvod pan domácí tak ji z podnajmu nikdo nedostane a pokud budete chtít mít klid budete se muset vystěhovat sám

pet32
hodnocení

1x

Nechápu, proč se jí chcete zbavit? Pak by přišla další a uděláte to zase, aby to nedopadlo, že z bytu budete muset odejít vy. Chovejte se rozumně a dospěle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]