Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvracení a prujmy

Od: kerible odpovědí: 11 změna:

Ahoj nevíte jak co nejrychleji.Se uzdravit z prujmu a zvracení? Včera večer to začalo dneska sem se vzbudil. a špatně mi už neni akorát sem byl na záchodě.Jednou.. a Ted newim co mam jíst nebo dělat abych byl na večer v pohodě.. mužete poradit díky:)? (co mam jíst atd.. a pít..)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

4x

To neurychlíte, hlavně nejezte nic mastného a těžko stravitelného. Chce to hodně tekutin/ne alkohol/ a spíš piškoty ,den staré pečivo a odpočívat. Také rýže/vařená -suchá/ pomůže sklidnit žaludek a střeva. Možná to bude nějaká střevní chřipka a to tak 3 dny potrvá než se z toho dostanete.

doplněno 10.04.10 16:45:

A budete hodně unavený ,tak to nepřehánějte

hodnocení

3x

Záleží na příčině. Pokud to bylo jen rozhozením, dejte si hořký čaj a zkuste rohlík. Večer se raději vyvarujte alkoholu a tučných a kořeněných jídel...

marenka*
hodnocení

2x

Dejte si hořký černý čaj a suchý rohlík. Jako pamlskek je výborná hořká čokoláda. Zítra budete mít klid ;)

kerible
hodnocení

Děkuju.. ona to měla celá rodina totiž..ale už to nemaj cca za den se jim to vytratilo. díky:_) a Omlouvám se že sem dal nechtíc podrubriku "cestování"

lidka*
hodnocení

2x

Také mne prohnala tento týden střevní viróza. *kafe* Střevní potíže odezněly během jednoho dne, ale ten den to bylo kruté. Druhý den jsem jenom "zobala" housku z předešlého dne a hlavně hodně pila. *uf* Jak radí kolegové. Také jsme se vystřídala celá rodina dcery i vnučky. Někomu se to dokonce i vrátilo. Ale fakt žádný alkohol nebo kořeněná jídla. Třetí den už to bylo v pohodě a normálně jsem jedla a obešlo se to bez pohromy. :D Ta první viróza byla lehčí - asi před 10 dny - ta druhá mnohem horší. Tak dneska večer raději opatrně. *ee*

doplněno 10.04.10 16:50:

Nemám ve zvyku se přes den povalovat na gauči. Ale po té "lítací" noci jsem zůstala celý den v posteli a byla jsem ráda, že nikam nemusím. *uf*

hanher*
hodnocení

1x

Jak již bylo uvedeno: neslazený čaj, pečivo, živočišné uhlí, a hlavně klid :)

pt®

V lékárně prodávají Imodium, opravdu dobře zabírá a není na předpis. Doufám, že už je Vám dobře, PT /stařenka/

kytka*

imodium také kupuji, mají tablety na zapití i cucavé, když není možnost zapít, zabírají rychle*palec*

Další z účinných prostředků je smecta (pokud vám nevadí pít bláto, ale ono to není tak špatné, je to ochucené).

Trocha rumu a lžičku kakaa, zamíchat a vypít. Pak jsou dobré sušené borůvky, a jinak vše co tu již bylo řečeno.

Kakao i jako nápoj, ale uvařené z vody, ne z mléka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]