Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola v době prac.neschopnosti

Od: heterak® odpovědí: 5 změna:

Chodí kontrola ze sociálky v době prac.neschopnosti do 14ti dnů od začátku zahájení neschopenky? Jde mi o to,že nemám psané žádné vycházky,bydlím sám a musím nějak fungovat a nemohu být zavřený neustále doma. Nejsem infekční.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

O vycházky si musíte říci, lékař asi zapomněl.

jenda2*

Ráno, než půjdete třeba nakoupit zavolejte lékaři, že potřebujete vycházky, aby měl zápis, kdyby přišla kontrola a vy nebyl doma.

lee*
hodnocení

2x

Nechodí. V té době Vás platí zaměstnavtel a úřad tedy nezajímáte. Ale může přijít zaměstnavatel. Nesázela bych na to, že to není třeba u vás běžnou praxí. Stačí, aby vás někdo viděl a můžete mít průšvih. Minimálně to v práci blbě vypadá. I když by z toho nic nedělali, tak už je to takové to semínko podezření. Nechte si od lékaře napsat vycházky a jste v pohodě. Napíše je třeba i při angíně právě pro ony nutné nákupy

i když platí zaměstnavatel, tak může a chodí na kontroly i sociálka *nevi*

pokud tazatel nemá vycházky, tak správný postup je nejdřív si u lékaře vyřídit vycházky, a pak teprve v jejich době jít na nákup. jinak riskuje případné sankce, pokud bude kontrolou nezastižen. přepodkládám, že v době e-neschopenek je doplnění vycházek otázka jednoho telefonátu lékaři.

hodnocení

2x

Jak jednoduché-u lékaře ,pokud neunárodinné podmínky, otevřít hubu a říct si o vycházku.Naše bývala OL (již je v e starobním)mi jednou psala vycházky skrze nákup se slovy přece neumřete hlady i při chřipce-marodili jsme celá rodina a já na tom byl relativně nejlépe.Příbuzní pomoci nemohli-jedni pracující a 100km daleko druzí dtto ale jen 200km daleko!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]