Dobrý den, stal se mi pracovní úraz a od zaměstnavatele, sociálky a firemní pojišťovny jsem dostal 19 000 Kč přitom můj průměrný výdělek 3 měsíce před úrazem byl 35 000 Kč. Dostal jsem ještě bolestné 6000 Kč Ale to se nepočítá jako náhrada mzdy pokud to správně chápu. Chci se zeptat jestli se jako náhrada mzdy počítá 100% z průměrného výdělku? A jak to nejlépe řešit se zaměstnavatelem? Jsme malá firma a nechci se s nima nějak rozhádat. Díky za odpovědi.
Měl byste dostat 100% ušlého zisku plus bolestny co napíše doktor v bodech a body se převedou na peníze Vše byste měl dostat od pojištovny u které je váš zaměstnavatel povině pojištěn V učtarně by vám měli vystavit papír o vaší prúměrný mzdě A mel byste mít i papír kolik vám vyplatili na nemocenský plus papír od doktora s bodovym ohodnocením To vše se s papírama o urazu-veškeré zpravy od doktorú popř jestli ste byl i v lázních pošle pojištovně a ta to spočítá a pošle peníze To vše za předpokladu že vina je 100% na zaměstnavateli pokud vam prokážou náké porušení poviností múže vám pojištovna plnění dost pokratit
Žádné porušení nebylo. Udělám si dost peněz na přesčasech a myslím si že účetní (máme novou účetní) si to spočítala podle hodinové mzdy (kolik bych měl dostat dorovnání) a že to nebrala podle průměrné mzdy. A já se právě tímto dotazem ptám jestli je to opravdu 100% průměrné mzdy. Díky
Nemocenská plus doplatek od pojišťovny do 100%. Taky se nekrati dovolená po dobu nemocenské. Další nárok je na léky, cestovné k lékaři atd. Dokládat uctenkami
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.