Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím jakou cenu mají šperky?

Od: vnucka odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, kdysi sem jako malá dostěla od svého dědy takový velký zlatý prsten a řetízek. Nikdy jsem to nenosila. Děda si na takové věci hodně potrpěl, ale poměrně brzy zemřel. Mně jako malou to moc nezajímalo, ale teď bych docela ráda věděla, jakou mají šperky vlastně hodnotu. Kde a jak to zjistím? Myslíte, že by mi to řekli v nějakém klenotnictví? Uvažuji, že bych je prodala. Protože ale absolutně netuším, jakou mají hodnotu, bojím se, abych nenarazila na nějakého podvodníka.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já si myslím, že šperky, to je špatná investice. Pokud nemají historickou hodnotu, pak to každý zlatník hodí na váhu a dá pár peněz, které životní úroveň rozhodně nezvýší. Ani na zubní zlato to není fajn. *alene* To na co se vnučka ptá, to já jsem vyřešila tak, že jsem to vyšecko vysypala na stůl, aby si každý vzal, co se mu líbí. A zbytek jsem u zlatníka prodala a koupila dceři ke kulatému výročí moderní šperk, který se ji líbil. A sobě jsem nechala řetízek s přívěškem po mamince. Jinak jsem přestala všechno nosit. Nějak nemám potřebu se zdobit zlatem stříbrem a drahým kamením. .

Vnučko, zajdi do zlatnictví, ukaž, nechej zvážit a zeptej se na cenu. Možná ještě s nějakým kouskem zajdi do starožitnictví a udělůej totéž. Pak se rozhodneš. Ale pokud nemáš bídu, nechej ležet, až opravdu budeš potřebovat. Takhle si koupíš tričko a vůničku a za půl roku nebudeš mít nic.

hodnocení

2x

Zdravím.
Na tom nezáleží, zda to nosíš, či nenosíš.
Jednou je to dárek od dědy, a to je posvátné !

Přijde doba, kdy ty šperky na sebe vezmeš buďto ty, nebo tvá dcera.

lolipop

Přidám se k Vám, prodat dárek po dědovi, který již nežije mi přijde jako nevhodné. V bazaru za to dostanete pár kaček, až vám bude 30 a víc, oceníte to. Ted má autorka pravděpodobně touhu po penezích, protože je to studentka a chce peníze na zmrzlinu. Prodal bych to až dospěji a budu vědět, že už to nikdo nemá zájem nosit. Ale to už budeš vědět, že ti to nestojí za tu stovku a radši to schováš.

Proč by to bylo posvátné? Ne každý má touhu hromadit věci. Pokud to někde akorát leží a je toho víc, co s tím? Ale jestli jsou to 2 kousky, tak to tolik místa nezabere. To bych si nechal na památku.

vnucka

Na zmrzlinu peníze nechci a studentka už dávno nejsem - je mi 45 let.

hodnocení

1x

Šperky bych si rozhodně nechala. V současné době je inflace, peníze jdou dolů a zlato je přece jen ještě jakási jistota. Prodat to budete moci vždycky.

Navíc ve zlatnictví Vám nedají cenu toho šparku, ale cenu zlomkového zlata. Už to za ta léta není asi moderní, budou z toho muset zřejmě udělat něco jiného. Takže cena, kterou Vám nabídnou, nebude jako za šperk, ale jako za zlomky. A to není výhodné. Jaga.

doplněno 02.06.20 11:30:

Napadlo mě, snad se jen zeptat ve starožitnictví.

vnucka
hodnocení

Děkuji. Starožitnictví mě nenapadlo. Zkusím se zeptat tam, abych tak nějak věděla jejich hodnotu, ale asi si je nechám.

hodnocení

0x

pokud chcete prodat za cenu zlata, tak do výkupny drahých kovů, pokud chcete šperk i s cenou práce, pak jedine nějaká aukční síň. každý chce dát za výkup co nejméně, pozor na prodej pod cenou.

m123*
hodnocení

0x

A neuvažovala jste, že byste si z toho nechala udělat něco jinýho? Já dostala od bývalé tchýně taky šperky co bych nikdy nenosila, ona je měla taky od své tchýně. Použila jsem z nich jen drahý kamínky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]