Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem si zájezd u CK LIVINGSTONE, s.r.o. Marešova 14, 602 00 Brno do Austrálie a na Nový Zéland v termínu 1. - 27.3. 2020.
Dne 1.3. 2020 jsme v pořádku odletěli do Austrálie a tam jsme absolvovali poznávací zájezd dle programu. Dne 15.3. 2020 jsme měli ve večerních hodinách odletět ze Sydney na Nový Zéland a pokračovat tak v poznávacím zájezdu na obou ostrovech a 27.3. 20 se vrátit z Nového Zélandu do ČR.
15.3. nám ale bylo mailem z CK sděleno, že se náš zájezd ruší, protože od půlnoci 15.3. 20 se na Novém Zélandu vyhlašuje karanténa pro všechny cestující.
Proto CK LIVINGSTONE, s.r.o. náš zájezd v polovině zrušila a zajistila pro nás letenky přes Hong Kong a London zpět do Prahy, kam jsem přiletěli 16.3.2020.
Přesto, že nám CK 30.3. 20 napsala, že jednají se svým místním partnerem o refundaci nevyužitých služeb, doposud jsem obdrželi pouze 2.600,- Kč za nevyužité a zaplacené fakultativní aktivity na N. Zélandu a dále jsme obdrželi poukaz na slevu při zakoupení dalšího zájezdu na Nový Zéland (který stojí dle současného katalogu CK 114.900,-Kč na 22 dní) ve výši: 8.800,-Kč s platností do 31.12. 2021. Cena části zrušeného zájezdu je cca: 95.000,-Kč, která mně zatím nebyla vrácena.
Můj dotaz tedy zní, jak se mohu domoci svých peněz za zaplacený zájezd? Vztahuje se na tento případ zákon č.185/2020 Sb.? Je možné, abych dostal svých cca 95.000,-Kč zpět nebo alespoň náhradní, pojištěný voucher na stejný zájezd s tím, že bych si doplatil jen letenky, které byly v podstatě již využity - pro návrat do ČR? S termínem voucheru, který je v souladu s §3, čl. 2 Zák. č.185/2020 Sb., tj. do 31.8. 2021?
Děkuji předem za fundovanou odpověď.
Pokud jste to napsal všechno dobře, zájezd stál celkem 115 tisíc korun. Od 1. do 15. března jste z něj využil víc než polovinu. Zbývalo využít ještě 12 dní.
Chápala bych, kdybyste chtěl zpátky třeba 55 tisíc. Ale 95? To je přece téměř celá cena zájezdu. Asi jste si to špatně spočítal, tuto částku Vám rozhodně nikdo nevrátí. Není ani důvod. Jaga.
Přesně nad tou kalkulací tazatele jsem se také pozastavil. Nemluvě o tom, že proběhl zpáteční let do vlasti, tudíž nelze počítat ani s necelou polovinou (kdyby se to počítalo jen podle dnů).
Já to pochopila, že jen N. Zéland stojí 115, ale pán měl Austrálii + Zéland, proto ten rozdíl, ale jen má domněnka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.