Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidávek na dítě vs 3 měsíce bez úlev?

Od: verunka08* odpovědí: 1 změna:

Pokusím se popsat svůj dotaz...zůstala jsem sama s dítětem, doposud jsem nepobírala dětské přídavky,ale nyní jsem si o ně zažádala, co mě ale překvapilo, je že je zatím nedostanu, jelikož otec dítěte uplatňoval daňové úlevy ještě v únoru, musím čekat 3 měsíce aby mi byly vypláceny...je to tak doopravdy?moc se mi to nezdá...a jestě jedna otázka vyplácí se zpětně?za ty 3měsíce?děkuji za všechny odpovědi...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, je to tak správně. Nezletilé děti a jejich rodiče se vždy považují za společně posuzované osoby. Pokud však rodiče spolu PROKAZATELNĚ NEŽIJÍ alespoň 3 měsíce, může úřad práce rozhodnout, že se tak posuzovat nebudou.

Přídavky na děti se mohou proplácet maximálně tři měsíce zpětně, ale nevím, jak je to v tomto případě - osobně bych to chápala tak, že pokud vám vznikne nárok na přídavky, tak vám vznikne nejdřív od června a nelze tedy zpětně vyplatit dávku za období, ve kterém nárok nevznikl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]