Nejste přihlášen/a.
Pokusím se popsat svůj dotaz...zůstala jsem sama s dítětem, doposud jsem nepobírala dětské přídavky,ale nyní jsem si o ně zažádala, co mě ale překvapilo, je že je zatím nedostanu, jelikož otec dítěte uplatňoval daňové úlevy ještě v únoru, musím čekat 3 měsíce aby mi byly vypláceny...je to tak doopravdy?moc se mi to nezdá...a jestě jedna otázka vyplácí se zpětně?za ty 3měsíce?děkuji za všechny odpovědi...
0x
Ano, je to tak správně. Nezletilé děti a jejich rodiče se vždy považují za společně posuzované osoby. Pokud však rodiče spolu PROKAZATELNĚ NEŽIJÍ alespoň 3 měsíce, může úřad práce rozhodnout, že se tak posuzovat nebudou.
Přídavky na děti se mohou proplácet maximálně tři měsíce zpětně, ale nevím, jak je to v tomto případě - osobně bych to chápala tak, že pokud vám vznikne nárok na přídavky, tak vám vznikne nejdřív od června a nelze tedy zpětně vyplatit dávku za období, ve kterém nárok nevznikl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.