Nejste přihlášen/a.
Pokusím se popsat svůj dotaz...zůstala jsem sama s dítětem, doposud jsem nepobírala dětské přídavky,ale nyní jsem si o ně zažádala, co mě ale překvapilo, je že je zatím nedostanu, jelikož otec dítěte uplatňoval daňové úlevy ještě v únoru, musím čekat 3 měsíce aby mi byly vypláceny...je to tak doopravdy?moc se mi to nezdá...a jestě jedna otázka vyplácí se zpětně?za ty 3měsíce?děkuji za všechny odpovědi...
Ano, je to tak správně. Nezletilé děti a jejich rodiče se vždy považují za společně posuzované osoby. Pokud však rodiče spolu PROKAZATELNĚ NEŽIJÍ alespoň 3 měsíce, může úřad práce rozhodnout, že se tak posuzovat nebudou.
Přídavky na děti se mohou proplácet maximálně tři měsíce zpětně, ale nevím, jak je to v tomto případě - osobně bych to chápala tak, že pokud vám vznikne nárok na přídavky, tak vám vznikne nejdřív od června a nelze tedy zpětně vyplatit dávku za období, ve kterém nárok nevznikl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.