Dobrý den, při předání obrázku na zakázku mě chce paní zaplatit na ruku protože nepoužívá účet ..jak potom zdanit? Samozřejmě mám fakturu takže tyto peníze vložím na podnikatelský účet..ale jak bude vědět účetní za co platba byla?
No to snad ne! Předáš fakturu a vystavíš účtenku na platbu v hotovosti. Tu pak předáš účetní spolu s kopií faktury.
doplněno 31.05.20 19:38:
@podnikatelka: Kup si bloček účtenek a pokud ti někdo bude platit v hotovosti, vypíšeš mu účtenku s kopií (stejně, jako to dělají v malých obchodech), originál předáš zákazníkovi proti platbě a kopii s kopií faktury dáš účetní. Ovšem po nástupu EET i pro tebe to může znamenat problém a další náklady.
podnikatelka
Děkuji a tu účtenku jak vystavím? Neměla jsem problém s tím dělat faktury ale tento případ mě zaskočil ..nevím jak někdo nemůže používat účet..je to pak strašně složité.
podnikatelka
Už jsem objevila na internetu..TRŽBYSNADNO.CZ..je to ono?
Je to provizorní řešení před EET, pak již nebude možná platba v hotovosti bez EET.
Nebylo by lepší se s paní domluvit, ať požádá někoho z rodiny, sousedů, kamarádů, aby jí platbu uskutečnili přes svou banku k vám na účet?
podnikatelka
31.05.20 20:12
Zkusím to
etana*
No to snad ne, přehazovat vlastní neschopnost napsat: jeden obrázek jelena, třistakorunčeských, datum, podpis" na zákazníka?
id
Ale kuš Etana, není to neschopnost napsat řádek, ale upozornění, že bez EET v budoucnu nelze přijímat platbu v hotovosti. Nechcete se věnonat tazatelce a ne mě?
donpapa
Proboha! Kašlete na účtenky a podobné nesmysly. Vystavte standardní fakturu a po úhradě vydejte příjmový doklad. Originál příjmového dokladu dáte zákazníkovi a kopii příjmového dokladu předáte účetní. Bloček příjmových dokladů koupíte v každém papírnictví.
etana*
Věnuji se tazatelce, má rada je odlišná od vaší, to je vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.